Fejlesztések | Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Óvoda
1

Projektorok és laptopok

A 2019/20. tanévtől minden alsó tagozatos termünkben projektor és laptop segíti a pedagógusok munkáját

A felső tagozaton minden teremben interaktív tábla már a korábbi években is volt interaktív tábla, de a 2019/20. tanévtől a könyvtárban, a technika teremben, és a tanári szobában is van kivetítési lehetőség.

2

A megújult udvar

2018. szeptemberétől új burkolatot kapott az udvar, térkő, műfű fedi az udvar nagy részét. Két kosárpalánk is elhelyezésre került, a tanulók nagy örömére. 2019-ben A Cső-Montage egyesület támogatásával egy mozgatható Teqball asztal használatával is ügyesedhetnek a gyerekek.

3

Tornaterem bővítése

Új tornatermi szárnnyal bővül iskolánk, melyben a tornaterem mellett kiszolgáló helységek és tantermek is épülnek.

4

Energetikai pályázat

Energetikai pályázat, melyben az iskola hőszigetelése és fűtési rendszerének korszerűsítése kerül sorra. Megújul nyáron az intézmény fűtésrendszere Intézményünkben a szakemberek nyáron teljes fűtéskorszerűsítést végeznek. Új szigetelést kap az épület nagy része és korszerű hűtő-fűtő rendszert alakítunk ki. A teljes beruházással az éves energiaköltségünk a tervek szerint 3,3 millió forinttal csökken, ráadásul a nyári hűtés problémája is megoldódik. A teljes beruházáshoz az Európai Unió Környezet és Energia Operatív Program keretében 99,37 millió forinttal járul hozzá. Ez az összeg a teljes költségvetés 85 százaléka. Fellélegezhet a Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Óvoda 451 gyermeke és 42 pedagógusa, miután megkezdődnek intézményünk hőszigetelési munkálatai, valamint a fűtésrendszer korszerűsítése. A 38 centiméter vastag téglafalakra 10 centis Dryvit szigetelés kerül és 70 centiméter magasságban lábazati szigetelést készítenek, amely 5 centiméter vastag lesz. A mennyezetbe integrált hűtő-fűtő paneleket helyeznek, amely a jelenleg ismert legmodernebb, leginkább energiatakarékos megoldás. A hűtésre azért van szükség, mert intézményünk a nyári szünetekben is üzemel, helyet adunk rendezvényeknek, programoknak, szakmai konferenciáknak. A termekben található, 40 éves öntöttvas radiátorokat korszerű lapfűtőtestekre cseréljük. A tervek szerint az éves energiaköltség 3,3 millió forinttal csökken, az üvegház-hatású gázok kibocsátása pedig csaknem 25 tonnával lesz kevesebb, mint jelenleg. A várható befejezés időpontja 2014. augusztus vége. A beruházás teljes költsége 116,9 millió forint, amelyből az Európai Unió 85 százalékot – 99,37 millió forintot – finanszíroz a Környezet és Energia Operatív Program keretében.

5

Napelemek elhelyezése az iskola tetején

Elektromos áramot termelnek majd azok a napelemek, amelyeket egy pályázat keretében szerelnek fel az iskola tetejére.