Fotógaléria 2020/2021-es tanévből


Osztálytábor

A 2.a osztály tanulói a nyári csillagtábor egyik napján a kamaraerdei Nagyréten a kimerítő számháború után a tanösvény interaktív játékaival játszottak, mint pl. a fa xilofon, a rendhagyó ugróiskola vagy a környékre jellemző állatok kirakója.
Martonvásáron az Óvoda Múzeumot látogattuk meg, ahol érdekes történeteket hallhattunk az akkori óvodákban és iskolákban zajló életről. A gyerekek egyhangú véleménye volt, hogy ma sokkal jobb iskolásnak lenni. A kiállítási tárgyak között megtalálhatók korabeli berendezési tárgyak, taneszközök, játékok, sőt az abban az időben használt Montessori eszközök is.
A Nemzeti Múzeumban szervezett foglalkozáson vettünk részt. Mátyás király és udvara volt a téma. Nem csak kiselőadást hallgattak a gyerekek, hanem csoportokban feladatokat oldottak meg és a kornak megfelelő ruhába is beöltözhetett az, aki akart. A műhelyben pénzérmét is vertünk.
Fotó és szöveg: Plotné T. Gabriella

Ballagás


fotó Kocsis Csobánka

Te Deum

Az egyházmegyei Te Deumon két rangos díjat is átvehettek iskolánból. Kriesch Tamásné Erzsi néni a Szent Gellért-díj Arany fokozatát kapta, mely hála azért az 50 tanévért, a rengeteg segítségért és szeretetért, amit a Don Boscoba járó gyerekek és a tanári kar is megtapasztalt. A másik díjazott Sédyné Esztergár Klára, az iskola igazgatója, akit a Knauz Nándor-díjjal jutalmaztak az iskolában és az iskoláért folytatott magas színvonalú sokrétű tevékenységéért, a fenntartó munkáját is segítő szakértői megbizatásaiért. Gratulálunk mindét díjazottunknak!
Szöveg: Aradi lászló, fotó Goda Richárd

Savio díjasaink

Tavaly elmaradt a szakmai és a Savio-díjak kiosztása. A szakmai díjasok az elmúlt tanévben végzett vagy a mostani ballagó diákok közül kerültek ki. A négy Savio-díjjas diák: Márkus Fanni, Szente Szonja, Szilágyi Lenke és Papp-Kálmán Blanka. A tanári kar díjazottjai: Virághalmy Balázsné, Mónika néni és Farkasné Di Giovanni Judit. Szívből gratulálunk nekik!
Szöveg Aradi László, fotó: Goda Richárd

Nosztalgia foci

Június 14-én, hétfőn délután a műfüves pályán több generáció örömfocija csalt mosolyt az arcokra. Elmúlt években elballagott fiatalemberek jöttek vissza rúgni a bőrt és kicselezni volt tanáraikat, akik persze nem hagyták magukat. Viccelődésben, "beszólásokban" nem volt hiány, melyek persze nem lépték túl az udvariasság kereteit. A játék végére még alsós fiúk is beálltak, így lett végképp "kortalan" ez a jó hangulatú sportprogram. Folyt. köv. szeptemberben...
Szöveg, fotó és foci: Makrai Ákos, Goda Richárd

A Nemzeti Összetartázás Napja

Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján iskolánk felső tagozata az udvaron (+ a negyedikesek az udvarra nyíló termeikben) méltó megemlékezésben részesült, melyet Wappler Ádám egykori diákunk (később pár évet tanított is nálunk) szervezett néhány társával (köztük szintén régi boscósokkal). Az énekek, versek, szövegek a szívünkhöz szóltak. Mindenki átérezte, mennyire fontos a magyarságunk, az összetartozásunk. "Testvéred minden magyar" hallhattuk Wass Albert Intelméből, és vihettük haza magunkkal útravalóul. Hálás köszönet azon hetedikes és nyolcadikos diákjainknak is, akik szavalataikkal emelték a megemlékezés fényét. Jó volt újra együtt lenni...
Fotó: Goda Richárd, szöveg: Makrai Ákos

Tanulmányi séta

Május 26-án a 2.b osztály Tanulmányi sétára indult a Gellérthegyre, ahol a következő fontos dolgokat tanulmányoztuk: a csúszdák számát a Csúszdás játszótéren, a Citadella lezárásának várható hosszát, a Parlamentre és a Dunára való kilátást, a Vuk mese szereplőinek szobrát a Vukos játszótéren, és végül, de nem utolsó sorban, a fagyi minőségét a Füge fagyizóban.
Fotó és szöveg: Bidló Zsuzsa

Kirándulás

A 4.a osztály a Kék-tóhoz sétált el. A tó melletti Kis hableány játszótéren ipi-apacstól volt hangos a liget széle.
Fotó és szöveg: Debreiné Tóth Annamária

Végre szabadabban!

Már nagyon untuk a bezártságot, a maszkot, a rossz időt. Végre, május 26-án szerdán ragyogott a nap! Egy kis tanulás után kimozdulhattunk a közeli Rátz László utcai „Egeres” játszótérre. Gyalog mentünk, s élveztük az izgalmas mászókákat, kipróbálhattuk az ügyességi feladatokat. A fiúk jó meccset játszottak egy nyolcadikos csapattal. Még az uzsonna is jobban esett a szabadban!
Fotó és szöveg: Simor Ágnes

Apple Crumble

Minden évben az ötödikes angolosok megsütik a könyvben található almás süteményt. Pénteken két tepsi süteményt készítettünk közösen, melyet a szünetben fogyasztottak el. A képen a jövő háziasszonyai láthatók a hámozás és a tésztagyúrás közben.
kép: Tátrai Zsigmond, szöveg: Aradi László

Birtokba vesszük az iskolakertet

Végre kitavaszodott és a diákok elkezdhették a munkát az iskolakertben. A képen a 2.b osztály készül a palánták elültetésére. A kert megvalósításában a a Savio Alapítvány nyújtott segítséget. Ezt a kültéri tantermet a felsős oszályok is használhatják különböző órákon.
szöveg: Aradi László, fénykép Nagyné Domonkos Judit

Karantén

A jelenléti oktatás szünetelt a karantén miatt, így a programok egy része elmaradt.

Farsang

Alig vártuk, hogy végre farsangolhassunk! Nemcsak a finomságok miatt, hanem mert közösen mókázhattunk: kvíz- és ügyességi játékokkal. A 4.a-ban a legnépszerűbb a vaníliáskarika "vadászat" és a "papírfelezős tánc" volt.
Fénykép és szöveg: Debreiné Tóth Annamária

ÉLETVITEL féléves beadandók 6-7. évfolyam

Ezúttal is nagyon kreatív, időnként tényleg zseniális ötletek, megvalósítások születtek! A választható témák belső és külső lakóterek, illetve ókori 7 csoda, természeti katasztrófák, felvonók voltak. Külön díjaztam az értékelésnél az anyaghasználatot, ebben elképesztő gazdagság mutatkozott. Újrahasznosított csomagoló és hulladékanyagok, saját, szülői vagy akár nagyszülői régi játékok, figurák, tárgyak stb. A legszebb alkotásokból mini kiállítást rendeztünk az aulában. Mivel a Covid miatt ez most nem látogatható a szülőknek, az iskolai Facebookon lehet több képet megnézni. Gratulálok a gyerekeknek, és elismerésem a szülőknek is, a segítségért és a motiválásért, amivel vélhetően ráerősítettek az enyémre!
Fénykép és szöveg: Goda Richárd

Adventi koszorúk

A barkács szakkörön decemberben gyönyörű adventi koszorúk születtek.
Ágota néni

Matek siker

A Bolyai Matematika Csapatverseny körzeti fordulójában 8.b osztályos tanulóink 1. helyezést értek el és ezzel bejutottak az országos döntőbe. Büszkék vagyunk rátok!
Zoli bácsi

Október 23.

Rendhagyó módon zajlott idei megemlékezésünk. Minden alsó tagozatos osztály saját tanítóival idézte fel az '56-os eseményeket, majd az oratóriumba látogatott, ahol egy kiállítás segítségével visszarepült 64 évet az időben. Korhű tárgyak, emlékek tették a gyerekek számára kézzel foghatóvá az 1956-os eseményeket.

Papírgyűjtés

Köszönjük a lelkes részvételt, melynek eredménye képpen 7,5 tonna papír gyűlt össze! Az eredmények:
1.A 382 KG (alsó II. helyezett)
1.B 215 KG
1.C 250 KG
2.A 224 KG
2.B 102 KG
2.C 353 KG
3.A 154 KG
3.B 111 KG
3.C 970 KG (I. helyezett)
4.A 373 KG (III. helyezett)
4.B 107 KG
4.C 157 KG
Felső tagozat
5.A 954 KG (I. helyezett)
5.B 170 KG
6.A 916 KG (II. helyezett)
6.B 364 KG
7.A 419 KG
7.B 329 KG
8.A 408 KG
8.B 512 KG (III. helyezett)

Veni Sancte

Belekezdünk, Istennek hála végre látjuk egymást! Szeretettel köszöntjük kis elsőseinket és a végzős évfolyamot, az ismert körülmények miatt ők vettek részt a Veni Sanctén. Megemlékeztünk István és Antal atyáról, illetve a többi évfolyam iskolarádión keresztül kapott kis biztatást és áldást Henrik atyától. A "Jöjj Szentlélek..." most nagyon ránk fér, bizakodjunk!
fotó és szöveg Goda Richárd