Fotógaléria 2021/2022. tanévből


Délvidéken jártunk

A tavalyi covid járvány miatt elmaradt a hetedikesek Határtalanul! délvidéki kirándulása. Most nyolcadikosként alkalmunk volt bepótolni, három szép napot tölthettünk a Vajdaságban. Vendéglátónk, Faragó Zoltán idegenvezetésével jártunk Zentán, Zomboron és Szabadkán. A szállásunk Tóthfaluban volt, ahol megtudtuk, hogy ott mindenki magyar (vagy az lesz); barátságos és biztonságos falusi környezet. Jártunk Doroszlón a Mária kegyhelyen, ahol a szentvíz segítségével javítottunk egészségünkön. Láttuk Délvidék legnagyobb festményét a Zombori megyeházában (a Zentai csata emlékére), a szabadkai gyönyörű szecessziós városházát, a főteret. Zentán felmásztunk a városháza tornyába is. A nagy melegre való tekintettel délután hűtöttük magunkat a Topolyai tóban és Tiszában is. Találkoztunk délvidéki fiatalokkal és meglátogattunk a szabadkai temető mellett a délvidéki vérengzések emlékhelyét. Tartalmas és tanúlságos volt ez a három nap.
Szöveg és fotó: Aradi László

Egyházmegyei Te Deum

Idén mi voltunk a házigazdák, mi láttuk vendégül a katolikus iskolákat. Gondos előkészületek után kiválóan teljesített a Don Bosco, mind a szentmise és díjkiosztó, mind az azt követő agape, fogadás tekintetében. Köszönjük minden dolgozónknak, tanárainknak és a kórusnak is áldozatos munkáját! Ebben az évben ráadásul kis "Aranycsapatunk" is született, hiszen hat boscós kapta meg a Szent Gellért Érdemérem aranyfokozatát! Gratulálunk!
Szöveg és fotó: Goda Richárd

Ballagás

Szép és megható volt, az Égiek is kegyeikbe fogadtak minket. Isten Veletek, kedves ballagó diákjaink!
Szöveg és fotó: Goda Richárd

Bolondballagás

Végre ez a nagyon népszerű és vidám hagyományunk is visszatért, végzőseink odatették magukat! Életkép a 6.a-ban a testvérekkel
Fotó: Makrai Ákos, szöveg: Goda Richárd

A legek kirándulása

A hagyományoknak megfelelően jó idő esetén strand, ha strand akkor Római. 🙂 Csodás időben remekül éreztük magunkat, minden szuper volt, Deo gratias! A strand előtt az átszállásnál megálltunk fotózkodni a Parlamenttel
Fotó és szöveg: Goda Richárd

Osztálykirándulások

Mit lehet kihozni két nap alatt 60 hatodikos gyerekkel Egerben és Esztergomban? Úgy gondolom, mi nagyon ügyesek voltunk. Egri Bazilika, Vár extrákkal (fegyverbemutató, kora újkori étkezés...), Gárdonyi Géza emlékháza, minaret, Kopcsik Marcipánia, Varázstorony, Camera Obscura, rendhagyó fizikaóra, illetve Esztergomi Bazilika, Aranybulla800, kincstár, Aquasziget, Geoda Interaktív Őslény és Ásvány Kiállítás. Mindez szuper hangulatban, tele vidámsággal és nem utolsó sorban remek, alapvetően napsütéses időben. Hála Istennek!
Szöveg és fotó: Makrai Ákos

Erdély

Felvidéken jártunk

Magyar-angol

Egy felejthetetlen meccs a Puskásban - 109 diákkal (+12 kísérő) olyan futballélményben volt részünk, amiről tényleg csak álmodni lehet... Hajrá magyarok, hajrá Don Bosco!
Fotó és szöveg: Makrai Ákos

Nemzeti összetartozás napja

Az iskola minden tanulójával és tanárával közösen énekeltünk, együtt gondolkodtunk Trianonról, magyarságunkról, határon túli honfitársainkról, összetartozásról...
"De túl minden bún, minden szenvedésen,
önérzetünket nem feledve mégsem,
nagy szívvel, melyben nem apad a hűség,
magyarnak lenni büszke gyönyörűség!
Magyarnak lenni nagy s szent akarat,
mely itt reszket a Kárpátok alatt...
...Féltőn borulni minden magyar rögre,
s hozzátapadni örökkön-örökre."
(Sajó Sándor: Magyarnak lenni)
Fotó és szöveg: Makrai Ákos

Vidámság napja

Ez most tényleg az volt, 2 év kihagyás után újra együtt! Az önfeledt vidámságot, sportolást, táncot, szentmisét fentről is jó szemmel nézték, mert ideális időnk volt, mindent meg tudtunk valósítani! Hajrá Don Bosco! Fotó és szöveg: Goda Richárd és Makrai Ákos.

Régészeti foglalkozás

A 3. a osztály május végén a Nemzeti Múzeum interaktív múzeumi óráján vett részt, ahol kincsek után kutattak a gyerekek, mint Indiana Jones. A régészet napi program nagy élmény volt, még a híres arany csodaszarvast is megcsodálhattuk!
Fotó és szöveg: Debreiné Tóth Annamária (Ani néni)

Öregdiák találkozó

Rengeteg régi, kedves diákunk eljött a remekül szervezett találkozóra, elképesztő volt a hangulat. Köszönjük a szuper helytállást, szeretetet tanárainknak, technikai dolgozóinknak! Külön köszönjük öregdiákjaink színvonalas műsorát, a fotózást, a sok jó ötletet! Reméljük, hamarosan újra találkozunk!
Fotó Makrai Ákos, szöveg: Goda Richárd

Opera

Május 7-én a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházába látogattunk el, ahol Ránki György: Pomádé király új ruhája című gyermekopera kápráztatta el az 5. b osztályt. A szellemes szövegkönyvre komponált művet a zeneszerző sziporkázó zenei tréfáival mutatta be, görbe tükröt tartva a királyi udvar képmutató világa elé.
Fotó és szöveg: Jeneyné Soós Ildikó

Savio és szakmai díjasok

Gratulálunk tehetséges, kiváló tanítványainknak, és idei Don Bosco díjasunknak, Bécsi Katalinnak, akik követendő példaként állnak a fiatalok előtt! Újra méltó környezetben zajlott a díjkiosztó is, visszatérve a hagyományokhoz. A három Savio-díjas diák: Gerő Boróka, Dányi Dorottya és Vidnyánszky Klára. További díjazottak: Haszon Anna (művészeti és irodalmi), Haider Gergely (tudományos), Lieb Júlianna (nyelvi), Ribárik Sára (hitélet), Márkus Fanni és Tóth Barnabás (sport)
Fotó: Goda Richár, szöveg Goda Richárd, Aradi László

Színház

Nagy élmény volt a hatodik évfolyam számára az Egri csillagok 50. jubileumi előadása a Nemzetiben. Találkoztunk egykori diákunkkal is. Haszon Ákos korábban Hegedűs hadnagy fiát alakította a darabban, így a végén őt is színpadra szólították. Előadás után Sárközi és Mekcsey kedvesen fotózkodott velünk. Hát ilyenek ezek az egri hősök.
Fotó és szöveg: Makrai Ákos

Anyák napi ünnepség

Május első hétfőjén és keddjén az alsósok rövid műsor keretében ünnepelték az édesanyákat és nagymamákat. Először néptáncbemutatót tartottak az év folyamán tanult táncokból, ezután pedig versekkel, énekekkel köszöntötték őket.

Bosco-kupa

Két év szünet után tudjuk újra feltámasztani a Bosco-kupa hagyományát, amit már az egész év folyamán nagyon vártak a gyerekek. Igzalmas meccsekkel teli bajnokságra számítunk!

Kiemelkedően

Iskolánk művésztanára, Goda Richárd elnyerte a BONIS BONA díjat, azaz a Nemzet Tehetségeiért Díjat. Ricsi bácsi A Kiváló tehetséggondozó kategóriában érte el ezt a fantasztikus eredményt. Joggal, hiszen immár 30 éve kutatja, támogatja a rajztehetségeket, egyengeti útjaikat. Nincs olyan év, hogy a rajzversenyen ne hoznának el dobogós helyezéseket, akár budapesti vagy országos szinten is. Diákjai közül mindig van, aki művészeti középiskolába kerül be. Köszönjük a munkáját és gratulálunk a díjhoz!

Múzeumlátogatás

A hetedik évfolyam az 'Új világ született' című kiállítást tekintette meg a Várkert Bazárban. A vezetett tárlatbemutató nemcsak a történelem tantárgyhoz adott jelentős segítséget. Fotó: Aradi László

Április 11

Költészet napja a Don Boscóban - délelőtt nyüzsgő, vidám tekintetű, játékos kedvű gyerekek a folyosókon és mókás tanárok hátukon rejtvénnyel, délután pedig a hagyományos szavalóverseny számtalan gyönyörű verssel, előadással és egy költészet napi tortával... Don Bosco, én így szeretlek!
Szöveg és fotó: Makrai Ákos

Szónoklatverseny

Örömhír a szünet elé... Múlt pénteken zajlott a Kossuth-Széchenyi Szónoklatverseny országos döntője, impozáns környezetben, méltó módon. Az általános iskolások (7-8. o.) versenyében Haszon Anna (8.b) fantasztikus produkciójával a 2. helyen végzett. A középiskolások küzdelmében pedig egykori tanítványunk, Haszon Ákos felejthetetlen előadással 1. lett. Ákos immár negyedszer (!!!) bizonyult kategóriájában a legjobbnak. Több pedagógus is külön odajött a két fiatalhoz gratulálni teljesítményükhöz. Büszkék vagyunk Rátok, Anna, Ákos!
Szöveg és fotó: Makrai Ákos

János Vitéz

Április 5-én az 5-6. évfolyam a Nemzeti Színházban nézhette meg a János vitézt. Az élvezetes és szójátékokkal is tarkított előadás sokszor csalt mosolyt a gyermekek arcára, de az igazi öröm a végén érte őket, amikor a tapsrend után felmehettek a színpadra, találkozhattak a színészekkel, és egy közös fotó is készült. Hálás köszönet ezért minden érintettnek!

Húsvéti faliújság

Szép siker a matematika versenyen!

A Katolikus Iskolák Dugonics András Matematika versenyének országos döntőjén Csermák Patrik 4., Lovas Bernadett 6. helyezést ért el. Szívből gratulálunk a szép sikerhez! A felkészítő tanárok Virághalmy Mónika és Pártos Zoltán voltak.
Szöveg: Pártos Zoltán

Lelki nap

Hálásan emlékeztünk meg a Thököly úti Rózsafüzér királynéja templomban Jézus haláláról és feltámadásáról, ahol az 5. b osztály együtt járta végig Jézus szenvedésének útját. Ezután ellátogattunk a Városligeti Nagyjátszótérre, ahol a léghajós mászóka mellett óriási csőcsúszdákon értek földet a gyerekek.
Szöveg és fotó: Jeneyné Soós Ildikó

Csodák Palotája

Március 10-én izgalmas bemutatókon vettünk részt a Csodák Palotájában az Öveges Színpadon, ahol a legkülönfélébb fizikai- és olykor kémiai- kísérletekkel találkozhattunk. A Science show- kon mi is részesei lehettünk az elektromosság, hőtan és mechanika témakörében tartott demonstrációnak. Az 5. b osztály minden egyes tagja megtapasztalhatta a Richter Gedeon laborban a fehér köpenyes, védőszemüveges kalandokat.
Szöveg és fotó: Jeneyné Soós Ildikó

Rajzverseny eredmények

Alsós diákjaink sem maradtak le a nagyoktól a XI. kerületi rajzversenyen, sőt! Ahol neveztünk, mindenhol helyezés, nem is akármilyenek! Gratulálunk és büszkék vagyunk rájuk! Haszon Mihály 2.a, Kohut Mihály 2.a I. helyezés Vas Attila 3.c II. helyezés Haszon Ágnes 4.a I. helyezés Szabó Terka 4.a II. helyezés…
Szöveg és fotó: Goda Richárd

Rajzverseny eredmények

Ismét gyönyörűen szerepeltünk a XI. kerületi rajzversenyen, és újra méltó körülmények között zajlott a díjkiosztó is. Gratulálunk tehetséges tanítványainknak! Haszon Anna 8.b I. helyezés Fenyák Réka 6.b., Cseke Zille 5.b II. helyezés Cseke Villő 5.a, Eőry Bíborka 6.a III. helyezés Suciu Nikoletta 7.a, Kun Marcell 7.b, Dudik Héra Bella 8.b különdíjasok…
Szöveg és fotó: Goda Richárd

Vers és prózamondó verseny ereményei

"Magyaros" sikerekről számolhatunk be. Kerületi szépolvasóversenyen Stágel Ágoston (5.b) különdíjban részesült. A kerületi vers- és prózamondóversenyen pedig minden boscós diák jócskán kitett magáért. Major Dénes (5.b) és Somogyi Erzsébet (7.b) különdíjat kapott, Ribárik Sára (7.a) pedig harmadik lett szavalatának köszönhetően. Két prózásunk még ennél is nagyobb elismerésnek örvendhetett: Sipos Fruzsina (6.b) második helyen, Haszon Anna (8.b) első helyen végzett. Gratulálunk tehetséges diákjainknak! Büszke Rátok a "Magyar Tanszék"!:)
Szöveg és fotó: Makrai Ákos

Március 15.

Az alsósok különböző jelképeket készítettek az osztályokban március 15-e alkalmából.
Fotó: Goda Richárd

Farsang

A farsangi buli alapvetően az osztályokban volt, de azért összeálltak a legjobbak az aulában egy fotóra. A hosszú, bulimentes időszak után egy felsős vonatozás is létrejött.
Szöveg: Aradi László, fotó: Goda Richárd

A Don Bosco ovisok látogatása

Az iskolába készülő Don Bosco óvodásokat fogadtuk az egyik délután. A képen az egyik legnépszerűbb játékot játsszák, a színfogót.
Szöveg és fotó: Aradi László

Don Bosco nap

A hagyományos Don Bosco napi játék idén a naptár szerint februárra esett. A 30 éves jubileumi pólóban jöttek a gyerekek és csapatokban oldották meg a tanárok által készített feladatokat. Volt itt versírás, rejtvény, vásári 'dobozledöntős' és idegennyelvi feladat is. Reméljük mindenki számára emlékezetes marad ez a nap.
Szöveg: Aradi László, fotó: Jeneyné Soós Ildikó

Tanáraink

A lelkes tanári csapat egy része.
Szöveg: Aradi László, fotó: Goda Richárd

Iskolánk 30 éves

30 éves jubileumi szentmise a templomban. Mind Henrik atya beszéde, mind a zenei kíséret és vokál méltó volt az ünnepi hangulathoz. A mise után az osztályok az elmúlt 30 év képeiből tallózhattak az osztálytermekben.
Szöveg-fotó: Goda Richárd

A Nemzeti galériában

Január 21-én a hatodik évfolyam a Lázár Ervin Program keretében vett részt 3 csoportra bontva különböző tematikájú tárlatvezetésen a Magyar Nemzeti Galériában. Sok érdekességet hallottak, és szerencsére nagyon ügyesen válaszoltak a felmerülő (történelmi, természettudományos) kérdésekre.
Szöveg-fotó: Makrai Ákos

Kiállítás

Kiállítás a 6. és 7. évfolyam Életvitel beadandóiból az aulában. Gratulálunk a kreatív, sokszínű, gyakran újrahasznosított anyagokból zseniálisan összeállított munkákhoz, és a sok ötöshöz.
Szöveg-fotó: Goda Richárd

Vízkereszt

Vízkeresztkor Zoli atya megáldott minden tanulót a templomban, Henrik atya pedig a termeket az iskolában
Fotó: Goda Richárd

123 angyalbatyu

Rekord mennyiségű, több mint száz csomagot hoztak a gyerekek a Katolikus Karitász Angyalbatyú nevű felhívására. A csomagokat autóval szállítottuk a Katolikus Karitász központjába. Továbbítjuk a hálájukat a nagylelkű szülőknek, gyerekeknek. Köszönjük!
Szöveg-fotó: Aradi László

Grácia Betlehem

A Grácia Művészeti Iskola diákjai készítették az iskola Betlehemét, melyet az aulában lehet megtekinteni.
Szöveg-fotó: Aradi László

Mézeskalács

Az 5. b osztály tanulói mézeskalács sütéssel készültek Karácsonyra. A mókában különösen a díszítés telt vidám hangulatban, de természetesen a kóstolgatás sem maradt el! Mindenki vitt haza ajándékba is, de jutott a tanároknak is belőle!
Szöveg-fotó: Jeneyné Soós Ildikó

Adventi korcsolya

Az 5. b osztálynak varázslatos téli élményben volt része az adventi időszakban a MÜPA jégpályán. A gyerekek a csodás dunai panoráma mellett gyönyörű zenére korcsolyázhattak.
Szöveg-fotó: Jeneyné Soós Ildikó

Az adventi koszorúk megáldása

Advent első vasárnapja után az iskolában megáldotta Henrik atya az osztályok koszorúit.
fotó: Goda Richárd, szöveg: Aradi László

Egy novemberi eleji hétvégén a 6.B osztály családjai ismét az ősz színeibe öltözött Kamaraerdő ösvényein kirándultak. A tavalyihoz hasonló gyönyörű időben és jó hangulatban telt a délelőtt. A rövid alapozó túra után a réten a gyerekek izgalmas számháborúban tették próbára ügyességüket, a felnőttek kellemes beszélgetés közben élvezték a novemberi napsütést.
Szöveg: Virághalmy Balázsné

Teszedd!

Öt nagy zsák szemetet gyűjtöttek össze a gyerekek 2 óra alatt a közeli játszótereken és a környező utcákban. Sajnos nagyon sok maradt és reméljük jövőre több osztálynak lesz lehetősége ebben részt venni. Idén a 4.c osztály vállalta az oroszlánrészt, de az 1.a osztály is segített nekik egy kicsit.
Szöveg és fotó: Soósné Németh Adrienne

Családi nap

A 4. b osztály október 2-án szombaton Biatorbágyon a Szent Anna Plébánián családi napon vett részt. Az osztályunkba járó diákok és testvéreik valamint szüleik jöttek el erre az eseményre. Volt közös játék, na és persze elmentünk egy kertbe, ahol kihelyezett környezetismeret órát tartott Magdi néni.
Szöveg és fotó: Vörös-Németh Rita

Szent Mihály-napi búcsú

Az égiek gyönyörű napsütéssel, a földi szervezők érdekes, változatos programokkal aranyozták be az idei Szent Mihály-napi búcsút. Szentmise, gulyásfőzés, imaóra, sok éneklés, fúvós térzene, bábelőadás, néptánc bemutató tette tartalmassá ezt a napot. A 6.B osztály családjai hagyományosan közösen vesznek részt az ünnepen, így történt ez most is. A közösen készített gulyás és a finomabbnál finomabb sütemények, a közös játék és a kötetlen beszélgetések mind hozzájárultak a jó hangulathoz.
Szöveg: Virághalmy Balázsné

A zene világnapja

Yehudi Menuhin kezdeményezésére 1975-ben az UNESCO október 1-jét A zene világnapjává nyilvánította. Ez alkalomból zenészeink - Jeney Ildikó tanárnő vezényletével - egy meglepetés "flashmobbal" készültek számunkra.
fotó: Makrai Ákos

Vadászati kiállítás

Szeptember 30-án az esős idő ellenére a 4.c osztály izgatottan indult a Hunexpóra, hogy megnézze az Egy a természettel c. Vadászai Világkiállítást.
A kötelező biztonsági átvizsgálás után, elsőként Magyarország vízi és madárvilágát bemutató pavilont kerestük fel. A kisebb akváriumokban apró halak, vízipókok, siklók mellett, bebújhattak egy halászkunyhóba is. A terem közepén egy hatalmas akváriumban pedig több méteres nagy testű halakat láttunk egészen közelről.
Végigjártuk a többi kiállítótermet is, ahol kisebb-nagyobb emlősöket, madarakat, díjnyertes trófeákat is láthattunk. Élőben néztük, hogy hogyan dolgoznak a preparátorok, s hogy a kitömött állatok valójában nincsenek is kitömve. Szinte minden helyszínen volt lehetősége a gyerekeknek rejtvényeket megoldani, vagy ügyességi játékokat kipróbálni. Pl a horgászat, íjászat. Szimulátorral a fejükön pedig a virtuális világban is kalandozhattak.
Végül nem hagytuk ki az agancsos kapunál a fényképezkedést sem.
fotó és szöveg: Soósné Németh Adrienne

Zarándoklat


fotó: Goda Richárd

Erdei iskola

Idén újra Péliföldszentkereszten és környékén zajlott hatodikosaink erdei iskolája. A lovagjelöltek hősies és erényekben gazdag viselkedése nem volt hiábavaló, mindnyájukat a Kerekasztal Társaságába fogadtuk.
Szöveg és fotó: Makrai Ákos

NEK a Don Boscóban

Intézményünk a maga módján csatlakozott a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjaihoz. A felső tagozatosok részére egy Szentségimádást rendeztünk a Tempolmban. Az alsósok és a nagycsoportosok pedig egy rövid, éneklős körmeneten vettek részt, ahol az Eucharisztiát hordoztuk körbe a környező utcákon.
fotó: Bidló Zsuzsa

NEK mise

Az Albertfalvi Don Boscóból több, mint 60 fő vett részt a Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszes nyitó szentmiséjén a Hősök terén. Az elsőáldozók soraiban is szép számmal felfedezhetők voltak tanulóink.
fotó: Goda Richárd

Venti Sancte

Különleges tanévet kezdett szeptember 1-jén iskolánk mintegy ötszáz diákja, hiszen ebben az évben fogjuk ünnepelni fennállásunk 30 éves évfordulóját. Változatos programokkal készülünk a jubileumra, melyek megrendezésének reméljük, idén már nem lesz akadálya.

Csillagtábor 2021

Mint minden évben, idén is megrendezésre került a Csillagtábor az Albertfalvi Szalézi Animátorok szervezésében. Az előző évekhez hasonlóan, idén is rengeteg újdonság várta a gyerekeket. Az idei táborban a vándorcsillagcsoporton túl megjelent még két „altábor” is, melyek keretein belül, egy nagy csapatot két, korosztályok szerint csoportosított alcsapat tett ki. Ennek köszönhetően idén még jobban a gyerekek igényeihez, képességeihez tudtok igazítani a tábor programját.
Mint mindig, az idei Csillagtábornak is volt egy témája, amely idén társasjátékok voltak. A játékok példáján próbáltuk a gyerekekhez minél közelebb hozni Don Bosco lelkületét az előadásokon, valamint a napindító, illetve napzáró gondolatok keretein belül. A gondolatok és az előadások mellett minden nap elimádkoztok az Úrangyalát, illetve zenés, énekes imádságokat mondtuk, hogy ezzel is erősítsük a tábor keresztény jellegét.
A hét legtöbb napján a Don Bosco iskola adott otthont a tábornak, de emellett több izgalmas helyre is ellátogattunk a tábor folyamán. Hétfőn az iskolában voltunk és program súlypontja az ismerkedésen, csoportbeosztáson és a különböző pontgyűjtő játékokon volt. A gyerekek többek között sorversenyeken és 1 perc és nyersz állomásokon mérhették össze tudásukat. Emellett bőven volt lehetőség különböző állomásokon társasjátékok kipróbálására, illetve kézműveskedésre is. Kedden ismét a Boscoban voltunk. A nap különlegességét Jani Áron szalézi szerzetes és két vendéganimátor adta, akik aktívan bekapcsolódtak a tábor vérkeringésébe egy nap erejéig. Emellett Áron testvér izgalmas előadást tartott a gyerekeknek Fülöp-szigeteki útjáról és élményeiről. A nap többi részét különböző játékok és egy a játszótéren megrendezett, izgalmas számháború tették színesebbé. Emellett a program fontos része volt még, hogy ezen a napon mentek el először a vándorcsillagok külön programra a Csodák Palotájába.
Szerdán a tábor három részre szakadt. A legnagyobbak- a vándorcsillag csoport- a Gellért-hegyre ment, ahol különböző játékokon és beszélgetéseken vettek részt. A nagyokból álló altábor a Kopaszi-gátra ment, ahol különböző akadályverseny feladatok, csoportos beszélgetések és változatos csapatos játékok várták őket. A kicsikből álló altábor a Kamara-erdőben töltötte a napot, ahol a gyerekek akadályversenyen és nagy közös játékokban mérhették össze tudásukat.
Csütörtökön a rossz időjárás miatt sajnos el kellett hagynunk a már hagyományossá váló vizesnapot. Ennek ellenére ez a nap is remekül sikerült, hiszen a gyerekek így is rengeteg izgalmas játék részesei lehettek. A program talán legérdekesebb pontja Fejes Miklós volt táborvezető és Bató László volt animátor kerekasztal beszélgetése volt, ahol mindketten látványos eszközökkel mutatták be munkájukat, valamint elmesélték animátoros élményeiket is. Miki biciklis bevonulása és Laci tűzoltó ruhás bemutatója minden gyereknél és animátornál osztatlan sikert aratott.
Pénteken a 20-ai nap miatt sajnos jóval kevesebb táborozó volt jelen, de így is egy remek napot tölthettünk el a Kelenvölgyi Plébánia kertjében. Itt a játékok mellett Szentmisével-amit Fejes Csaba atya tarott- és persze a tábor egésze alatt folyó pontverseny eredményhirdetésével méltóképp le tudtuk zárni a hetet, amely végéről nem maradhatott el a hagyományos táborvideó nézés sem a szülőkkel. Összeségében szerintem kijelenthetjük, hogy a 2021-es Csillagtábor minden covid, illetve időjárás által támasztott nehézség ellenére is jól sikerült és minden gyerek élvezte azt.
Végezetül pedig szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki munkájával, felajánlásával vagy akár imájával hozzájárult a tábor megvalósulásához és sikeréhez. De mindemellett külön köszönet illeti a Don Bosco Iskola minden dolgozóját, hogy otthont adtak a tábor számára az iskola terültén, illetve a Plébániát a tábor szervezésében nyújtott rengeteg segítségért. Legvégül pedig köszönjük minden gyereknek a részvételt, hiszen miattuk Csillagtábor igazából a Csillagtábor.
A jövő évi találkozásig pedig várunk minden gyermeket évközi programjainkon is!
Szöveg: Győrik Balázs (Albertfalvi Szalézi Animátor)