Információk, adatok, táblázatok

Az alábbiakban az iskola életével kapcsolatos információk találhatók

Intézményünkbe a Bonus Victus Kft. konyhája szállítja az ételeket

 A konyha fő irányelvei a menüsor összeállításánál és az ételek elkészítésénél

  • Egymást követő tíz élelmezési napon egy ételsor csak egyszer szerepelhet.
  • Több tejet és tejterméket adunk.
  • Napi háromszori étkezés esetén, egy napon két alkalommal van zöldség, gyümölcs.
  • Több teljes kiőrlésű, rozsos, magos pékárut kínálunk.
  • Az ételek elkészítésénél csökkentettük az ételek só, cukor és zsírtartalmát. A tálaláskor cukrot és sót nem adunk az ételekhez.
  • Alternatív köreteket is megismertetünk a gyermekekkel, a burgonya és rizs köret mellé párolt zöldséget is adunk.
  •  

    Jogszabály szerinti korlátozások

  • Tíz egymást követő élelmezési napon háromszor lehet vajat, egy alkalommal tejszínt (főzésre), egyszer bő zsírban sült ételt adni.
  •  Speciális igények

  • A diétás és speciális igényeket kielégítő ételeket (például laktóz-, tejfehérje- vagy glutén érzékenység esetén), megbízható kizárólag ezzel a tevékenységgel foglalkozó cégtől rendeljük.
  • Egészséget és jó étvágyat kívánunk az ételeinkhez!

    Tanórán kívüli lehetőségek az iskolában