Történetünk

2007-ben pár lelkes albertfalvi fiatal - volt Don Boscos diák - ellátogatott az Óbudai Szalézi Oratóriumba és úgy gondolták, jó lenne egy ilyen fiatal közösséget alakítani Albertfalván is. Rövid időn belül meg is alapult az albertfalvi animátor-közösség. Hetente péntekenként oratóriumot szerveztünk a Don Bosco iskolában, ahol játékokkal, focival, kézműves foglalkozással vártuk a gyerekeket. A délután közös imával, énekléssel és egy vidám előadással kezdődött, és utána indult a kötetlen játék. Azelőtt is volt oratórium, a már elhunyt Labundy Gábor (szalézi munkatárs) focizott a gyerekekkel, illetve ugyancsak kézműves foglalkozásra volt lehetőség, és egy kis zsíros kenyérrel vendégelték meg az ifjúságot a szalézi munkatársak. Az oratóriumokon kívül év közben egy-két kirándulást is szerveztünk, illetve karácsonyi gyerekvigyázó és farsangi mulatság színesítette az éves programot. Az évek során sok fiatal csatlakozott közösségünkhöz. Az új tagok először kisanimátorok lesznek, majd több éves képzés és ígérettétel után nagyanimátorrá avatjuk őket.

Oratóriumok

Az oratóriumok vidám, játékos együttlétek, közös nagy játékkal, énekléssel és mondanivalóval, mindez Don Bosco lelkületében. Évközben a Don Bosco iskolában és a plébánián is tartjuk ezeket a közösségi alkalmakat. Oratóriumok az iskolában minden hónapban egy pénteken 16:00-tól 17:45-ig, a plébánián (általában az alsó hittanteremben) az év páros hetein szombatonként 9:30-tól 12:00-ig kerülnek megrendezésre. Minden programunkra nagy szeretettel várunk minden gyermekeket.

Jelenlétünk az iskola életében

A már említett Csillagtáborokon és oratóriumokon kívül igyekszünk jelen lenni az iskola életében. Segítünk a Vidámság Napján különböző játékos állomások megtartásával. Fel szoktunk lépni a Jótékonysági Esten vidám darabokkal, s ahogy pár évvel ezelőtt is, szeretnénk a farsangon is jelen lenni egy Szalézi teremmel.

A nyári csillagtábor

2008-ban - történetünk folyamán először - mi animátorok vállaltuk el a Csillagtábor megszervezését, amit addig Mónika néni és néhány szalézi munkatárs szervezett. Ekkor nagyjából 25 résztvevője volt plébániánk napközis táborának. Azóta minden évben, augusztus utolsó hetében az animátorok szervezik a Csillagtábort, mely az utóbbi években egy 100 fős táborrá nőtte ki magát. Minden évben van valamilyen kerettörténete a tábornak, ehhez témához kapcsolódóan mindig van egy kulcsfigura is, akin keresztül a gyerekek megismerhetik az adott témát. Rengeteg játékkal, énekléssel, meghívott előadókkal, még több játékkal és sok nevetéssel várjuk a gyermekeket.

Kapcsolat

A szalézi lelkiségről, Don Bosco-ról vagy az oratórium intézményéről többet olvashatnak a szaleziak.hu-n vagy a szalim.hu-n.

alfanimators@gmail.com