DBlogo DB1 DB2

Események, életképek az óvoda életéből

Új udvari játék

Az óvoda a Henkel-Rossmann pályázatán nyert udvari játékot. A kisvonat és a babaház nagy örömet okozott óvodásainknak. Köszönjük a szülők segítségét!

Farsang

Végre elérkezett a várva várt nap, amikor gyerekek, felnőttek jelmezt öltve farsangi mulatságot rendeztek. A sok titkot rejtő nap után büszkén jelmezbe bújva léptek be a csoportszobákba a gyerekek. A csoportszobák is farsangi díszt kaptak, a dekorációk elkészítésébe a gyerekek is örömmel segítettek. Készültek farsangi álarcok, fejdíszek, szemüvegek, boszorkánylépcsők és vidáman mosolygó bohócok. Közben vidám farsangi verseket, énekeket mondtunk, énekeltünk.

Don Bosco nap

Óvodánk névadója Bosco Szent János. Ünnepén megismertettük a gyermekeket életével. Vidàm hangulatban telt a Don Bosco napi játékos vetélkedő, a diavetítés, a közös ima és éneklés.

Az első hó

Végre januárban megérkezett a várva várt hóesés így elővehettük a szánkókat s a csúszkákat.

Karácsony

A kis Jézus születését várva az adventi időszakban jócselekedeteket gyűjtöttek a gyerekek. A közösen elkészített adventi koszorún végül négy gyertya lángja lobogott. A családoknak ajándékul Betlehemes pásztorjátékkal készültünk, s a karácsonyfa alá sok szép játék került. A gyerekek örömmel, nagy izgalommal bontogatták az ajándékokat.

Adventben

A Planetáriumban a Süni és a csillagok című előadást néztük meg, melyre több szülő és nagyszülő kísért el bennünket. December hónapban tartotta Henrik atya adventi csoportmisénket, melyen Igazgyöngy csoportunk zenés szolgálatot vállalt. Elkészítettük az adventi koszorúnkat, melyet a szentmise végén megszentelt Henrik atya.

karácsonyi készülődés

Részt vettünk a Környezettudatos karácsony rendezvényen, melyre termésekből készítettünk díszeket. Ebben az évben is a Városháza parkba került kiállításra az elkészült fa. Nyereményként meséket és körhintázást kaptak a gyerekek.

Montessori

A Csendes perceket, a Montessori csendkört nagyon szeretik a gyerekek. Első félévünk családos programjai között szerepelt a II. Tök Jó Nap, ahol sok érdekes vetélkedő keretében játszottunk, kóstoltunk illetve faragtunk tököket.

október

A gyermekek szívesen rajzolnak, festenek, vagy nézegetnek mesekönyvet. Örömmel hallgatják az óvodapedagógusok által mondott meséket, rossz idő esetén, pedig mindig előkerül a diafilm és a vetítőgép.

Szeptember

Igazgyöngy csoportunkba az idén 26 gyöngyszemecske jár. A csoportunkba járó gyerekek örömmel játszanak az udvari játékokkal és a szép csoportszobánkban is.

Farsang

Elérkezett a várva várt farsang napja. A gyermekek, az óvodapegagógusok és a dadusok jelmezt öltve vidám hangulatban mulatva űzték el a telet.

Don Bosco nap

Névadónk Don Bosco ünnepe fontos esemény óvodánkban. A gyerekeknek diaképek segítségével tettük szemléletesebbé Don Bosco életét. Az ügyességi, mozgásos játékok vidám perceket varázsoltak nekik.

Montessori játékok

Montessori játékokkal ismerkednek az óvodások a csoportokban. A játékos tanulást elősegítő eszközöket az óvodapedagógusok készítették.

Az első hó

Leesett a várva várt hó. A gyerekek örömmel és önfeledten vették birtokba a gyönyörű fehér hó takarta óvodaudvart.

Képek az óvoda életéből