DBlogo DB1 DB2

Heti 2 testnevelés óra alól felmentés innen letölthető. A 2019/20-as tanévben a tananyag teljesíthetősége miatt az 5-6. évfolyamon kedd 6-7. órák alól, a 7-8. évfolyamon csütörtök 7-8. órák alól lehet felmentést kérni.

Ismét TTT! 2019. november 16-án a Holdvilágárokba kirándulunk. Szükséges: bérlet vagy 4 vonaljegy és mindenkinek 500 Ft Hév- ill. volánbuszjegyre. Találkozó: 9 órakor az iskola előtt. Érkezés: Kb. 16 órára az iskola elé. Változás mindig lehetséges, ezért, ha a gyereknek van mobilja, hozza magával, vagy a szülők telefonszámát fejből tudja. Alsós gyerekeket szülőkkel együtt, felsősöket akár önállóan is várunk! Felszerelés: vízálló cipő, esőkabát, egy napi hideg élelem, innivaló egy hátizsákban. Dóra néni, Éva néni, Judit néni

Nick Vujicic előadás az arénában

Ő mindig hiteles és magával ragadó... most is az volt. Sokat adott nekünk, gyerekeknek nagyon "bejött". Hála Istennek!
Fotó és szöveg: Goda Richárd és Makrai Ákos

301-es parcella

Végzős diákjaink méltó módon emlékeztek meg az elmúlt héten Antal atyáról és az '56-os hősökről. Nem felejtjük Őket!
Fotó és szöveg: Makrai Ákos

Október 23. - felső tagozat

A felső évfolyamok az eseményhez kapcsolódó történelmi filmeket néztek meg történelmi helyszínen a Corvin moziban. Az 5-6. évfolyam a Szabadság, szerelem, míg a 7-8. évfolyam a Mansfeld című filmet láthatta. A mozi előtt az első tanórában minden osztály beszélgetett az ünnepről és a megtekintendő filmről. A mozilátogatást Újbuda önkormányzata kulturális pályázata és az Savio alapítvány támogatta.
Aradi László

Október 23. - alsó tagozat

Október 22-én megemlékeztünk az 1956. október 23-ai forradalom és szabadságharcról. Reggel az aulában énekeltük el közösen a Himnuszt és a Szózatot. Ez után egy nagyon érdekes előadást hallhattunk Kellner Dénestől. A közös ünneplés után minden alsós osztály külön-külön tanáraikkal emlékeztek meg e napról.
Kovács Zoltán

Albertfalva 200 éves – alsós ismeretterjesztő játékok

Október 17-én csütörtökön délután rendeztük meg iskolánkban - a kerületi „Albertfalva 200” programsorozat keretén belül - ismeretterjesztő játékaink alsós, 3-4-es Diákoknak. Meghívtuk a Szent II. János Pál Pápa Iskolaközpontot, a Petőfi Sándor Általános Iskolát és a Don Bosco-t, s mindhárom intézmény képviseltette magát. 3 időpontban, 5-5 csoportban 42 gyermek járta végig az 5 helyszínt.
Az egyik helyszínen időszalagok segítségével helyezték el a jelentősebb eseményeket. A másik állomáson a templom történetével ismerkedhettek meg, s a feleletválasztásos feladattal memorizálhatták az olvasottakat. A következő helyszínen ismert, nevezetes albertfalvi szobrot, épületeket kellett kirakniuk az építőelemekre ragasztott képekből… Az iskolák történetét dominó jellegű, összeillesztéses módszerrel lehetett áttekinteni. Az ötödik helyszínen a valaha itt lakó híres emberek rövid jellemzését a rájuk jellemző tárggyal kellett párba állítani. A Gyerkőcök lelkesen, jó hangulatban járták be útjukat, s örömmel fogadták az albertfalvi képpel díszített ajándék kulcstartót, elemózsiát, üdítőt; s többen vidáman búcsúztak: „Jövőre is szívesen jövünk!” Reméljük, a kész feladatsorok még sok diáknak okoznak majd sikerélményt, örömöt! Köszönöm az alsós Kollégáim minden segítségét; fantasztikus összmunka volt!
Simor Ágnes

Rákóczi-emlékév megünneplése

Négy fős csapatok vetélkedtek október 21-én délután iskolánkban, és a játékos feladatok során kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoztak, ugyanakkor rengeteg információt, érdekességet megtudhattak II. Rákóczi Ferencről. Zseniális tablókkal és Csínom Palkó énekléssel adták meg diákjaink az alaphangot, majd ügyesen megbirkóztak a rímgyártással, memóriafeladvánnyal, asszociációs játékkal, imaösszerakással, képragasztással és egyéb furfangos próbatételekkel. Csupa győztes négyes vethette rá magát a három tálca Rákóczi-túrósra. Hálásak vagyunk ezért a délutánért, mely során sok vidám pillanat csalt mosolyt az arcunkra.
Szöveg és fotó: Makrai Ákos

TTT


Versmondó sikerek

Iskolánkból hét fő vett részt az egyházmegyei idegennyelvi versmondó versenyen, ahol tanulóink mindannyian dobogós helyezést értek el. Ismét nagyon büszkék voltunk, hogy a Don Bosco iskola ilyen szépen szerepelt. Köszönjük a lelkes nyelvtanároknak a felkészítést.
Barlayné Fazakas Zsuzsa

Ady előadás

A Zichy Szín-műhely szenzációs, a mai fiatalság számára megformált Ady-előadása nagy hatással volt végzős diákjainkra. Íme egy nyolcadikosunk véleménye: "Alapvetően tetszett nekem az előadás. Bár úgy éreztem, túlzás volt a könyvdobálás, amikor később beszélgethettem a színészekkel, ez kicsit megkérdőjeleződött bennem. Tetszett, hogy volt benne sok videó és Ady elképzelt modernsége (like-ok, emotikonok). Okos ötletnek bizonyult, hogy Csinszka és Léda találkozhattak, és hogy Ady most slammer lenne. Szintén előnyösnek tartom, hogy a nézőket, azaz a diákokat is bevonták a darabba. A zene, a rapszámok passzoltak az előadáshoz szerintem. A színészek alakítása is meggyőző volt, remek karakterekkel találkozhattunk. Örülök, hogy láthattuk ezt a produkciót."
Fotó: Makrai Ákos

Negyedikesek a Kis-Balatonnál

Október 9-10-11-én erdei iskolába utaztunk a három negyedik osztály és tanítóik. A Kis-Balaton vízi világának megismerése volt a fő cél, emellett az osztályközösségek megerősítése is fontos szempont volt. Két külön busszal vágtunk neki a nem minden napi kalandnak. Sármellékig meg sem álltunk, ahol a szállásunk és finom ebéd várt ránk. Első napi programunk a fenékpusztai madárgyűrűző központ látogatása volt. Szerencsénkre a madárfogó hálóval tudtak madarakat fogni, így megtekinthettük egy kis madárka megjelölését, erőnlétének vizsgálatát. Mindez csupán 10 másodpercig tarthat, utána huss, már mehet is útjára. A másnap és a harmadnap nem nagyon kedvezett nekünk időjárás szempontjából. Csütörtökön reménytelenül esett, pénteken sűrű ködre ébredtünk. Csütörtökön még elmentünk Kápolnáspusztára a bivalyrezervátumba, ahol vízi bivalyokról hallgattunk sok érdekességet, kiskecskéket simogattunk. A Kányavári szigeten csak rövid időt tölthettünk a szűnni nem akaró eső miatt. Az utazásunkat a hídvégi hallépcsővel zártuk. Ez a lépcsőzet a halak zsilipelésére szolgál. Kis délutáni ping-pongozás és csocsózás után a helyi templomban szentmisén vettünk részt. A szolgálatokat gyermekeink végezték a plébános atya nagy örömére. Pénteken délelőtt utunkat a fokozottan védett területre irányítottuk, ahová naponta csupán 2-3 csoportot engednek be, szigorúan vezetővel, nehogy a hangoskodás megzavarja vízi világot. A köd miatt kevéssé láthattunk a madarakat, annál több kicsi békát a fűben. Mire elindultunk hazafelé, hétágra sütött a nap, esőnek, ködnek semmi nyoma! Fáradtan, de élményekkel tele érkeztünk haza.
Szakácsné Ujházy Mária

Családi kiránduláson a 2.c osztály

A nem túl biztató időjárás ellenére a 2. c lelkes családjai szombaton az Árpád kilátóhoz kirándultak. Délelőtt még szemerkélő esőben indultunk a 11-es busz végállomásától. Utunk első állomása a frissen felújított erdei Macis játszótér volt. Mikor már minden játékot kipróbáltak a gyerekek és az eső is jobban kezdett esni tovább indultunk és a fák lombernyői alatt folytattuk utunkat. A határnyereghez érve szerencsére elállt az eső is. Útközben megálltunk az oroszlános sziklánál, majd elértük az Árpád kilátót. A gyerekek a fáradtságot feledve lelkesen indultak az "erődítmény" bevételére. Egyesek a falakon másztak fel, míg mások a vándorbotokból átalakult kardokkal indultak a csatába. Jutalmul a gondos anyukák finom sütijeit kóstolhatták. A csatazajra még a nap is felébredt és kikukkantott egy pillanatra vastag felhőtakarója alól. A képek tanúsága szerint mindenki jól érezte magát.
Soósné Németh Adrienne

DÉLUTÁN

 • Futsal-focisuli

  Márkus Ákos testnevelőnk - válogatott futsal edzőnk - vezetésével a hét minden napján korosztályos bontásban foglalkozásokat tart tanítványainknak. Az edzéseken mindenki elsajátítja a labdarúgás alapjait. Várunk minden érdeklődő fiút és lányt is, aki komolyabban foglalkozna ezzel a sportággal, vagy csak szabadidős sportolóként szeretne focizni.

 • Akrobatikus Rock and Roll

  A foglalkozásokat a Grácia Művészeti Intézet oktatója, Vér Hajnalka tartja, heti két alkalommal, hétfőn és szerdán.

 • Néptánc

  Néptáncot elsőtól negyedik évfolyamig tanulnak gyermekeink. Tudásukat bemutatják például a Szent Mihály napokon, a Jótékonysági esten és a Vidámság napján. Ünnepeinket is sokszor színesítik előadásukkal. Iskolánk néptánctanára Gubik József 2000 óta vezeti az Újbudai Babszem Táncegyüttest.

  Tovább az Újbudai Babszem Táncegyüttes oldalára.

 • Művészeti Iskola

  Iskolánk helyet ad a tánc és képzőművészeti tagozatának, melyet a művészeti alapképzésben jeleskedő győri Grácia Művészeti Intézet gondoz. Az első évtől kezdve folyamatosan fejlesztjük a tehetséges gyermekeinket. Több pályázaton és versenyen is sikeresen vettünk részt. Ezek eredményeit a Grácia Art Don Bosco Facebook oldalán követhetik.

  Tovább a Grácia Művészeti Iskola oldalára vagy részletesebben olvasna az iskolában működő művészeti képzésről. Letölthető Grácia szórólap és beiratkozási lap.

 • Zeneiskola

  A zeneoktatást a Prima Primissima díjas Weiner Leó Zeneiskola tanárai biztosítják. Iskolánkban énekesiskola, zongora hegedő, cselló, furulya szakok működnek.

  Tovább a Weiner Leó Zeneiskola oldalára.

 • Oratórium

  A szalézi animátorok általában minden második péntekenként tartanak oratóriumot.

  Tovább az animátorok bemutatkozására.