Adventi készülődés az óvodában

Az adventi időszak beköszöntével óvodánk minden csoportjában elkészültek a szebbnél szebb adventi koszorúk. Henrik atya az első adventi hétfőn napon megáldotta ezeket a koszorúkat.
Fotó és szöveg: Géczy Boglárka

TTT

Most a Hármashatár-hegyen. Sok élménnyel, ismerettel gazdagodtak, akik ma a boscós kirándulást választották. Többek között megismertük a nagyfejű csajkót, a szívbarát turistajelzést, egy kortárs költő ezen környéken kirakott verseit, gyűjthettünk kalcitokat, találkozhattunk paplanernyősökkel, majszoltunk csúcscsokit, számháború dúlt a bunkerekben, megidéztük a Titanicot, és ittuk Dóra néni szavait, akinek ez úton is köszönjük a szervezést, az okosítást. Vidámságban, nevetésben nem volt hiány. A további kirándulásokra várjuk a boscós természetjárókat, hiszen csatlakozni ér!
Fotó és szöveg: Makrai Ákos

Erzsébet-Katalin bál

A 8.b elegáns keringője méltó nyitánya volt az idei bálnak, hatalmas sikert aratott. A betanítás Pour Zsuzsi tanárnőnek köszönhető. Jól vizsgázott a büfé és a játszóház is. Köszönjük a szülőknek, gyerekeknek a rengeteg adományt! Nem mertük remélni, hogy megtölti az orvosi szobát. Don Bosco és Szent Erzsébet biztos mosolyog most ránk.
Fotó: Goda Richárd, szöveg: Makrai Ákos

Márton napi szentmise

Szent Márton ünnepe alkalmából az óvodás gyermekek szentmisén vettek részt.
Fotó és szöveg: Géczy Boglárka

Műalkotások Legóból

November elején a 4.b osztállyal ellátogattunk az ART OF THE BRICK címet viselő kiállításra a Király utcába. Különleges élmény volt festményeket, szobrokat, mozgást megjelenítő alkotásokat látni, melyek kizárólag Lego kockákból épültek. A gyerekeket is megihlette a látvány és a nézelődés után saját alkotásokat is készítettek.
Fotó és szöveg: Pohlingerné Fábián Bernadett

DÉLUTÁN

 • Futsal-focisuli

  Márkus Ákos - válogatott futsal edző - szervezésében a Futsal Akadémiával szerződésben a hét minden napján korosztályos bontásban foglalkozásokat tart tanítványainknak. Az edzéseken mindenki elsajátítja a labdarúgás alapjait. Várunk minden érdeklődő fiút és lányt is, aki komolyabban foglalkozna ezzel a sportággal, vagy csak szabadidős sportolóként szeretne focizni.

 • Akrobatikus Rock and Roll

  A foglalkozásokat a Grácia Művészeti Intézet oktatója, Vér Hajnalka tartja, heti két alkalommal, hétfőn és szerdán.

 • Néptánc

  Néptáncot elsőtól negyedik évfolyamig tanulnak gyermekeink. Tudásukat bemutatják például a Szent Mihály napokon, a Jótékonysági esten és a Vidámság napján. Ünnepeinket is sokszor színesítik előadásukkal. Iskolánk néptánctanára Gubik József 2000 óta vezeti az Újbudai Babszem Táncegyüttest.

  Tovább az Újbudai Babszem Táncegyüttes oldalára.

 • Művészeti Iskola

  Iskolánk helyet ad a tánc és képzőművészeti tagozatának, melyet a művészeti alapképzésben jeleskedő győri Grácia Művészeti Intézet gondoz. Az első évtől kezdve folyamatosan fejlesztjük a tehetséges gyermekeinket. Több pályázaton és versenyen is sikeresen vettünk részt. Ezek eredményeit a Grácia Art Don Bosco Facebook oldalán követhetik.

  Tovább a Grácia Művészeti Iskola oldalára vagy részletesebben olvasna az iskolában működő művészeti képzésről. Letölthető Grácia szórólap és beiratkozási lap.

 • Zeneiskola

  A zeneoktatást a Prima Primissima díjas Weiner Leó Zeneiskola tanárai biztosítják. Iskolánkban énekesiskola, zongora hegedő, cselló, furulya szakok működnek.

  Tovább a Weiner Leó Zeneiskola oldalára.

 • Oratórium

  A szalézi animátorok csillagtábort szerveznek augusztusban, rendezvényeinkere szívesen jönnek, például a Vidámság napján ők szokták az állomásokon a játékokat levezetni.

  Tovább az animátorok bemutatkozására.