DBlogo DB1 DB2

Heti 1 testnevelés óra alól felmentés letölthető (2018/19. tanévben 5. osztályos tanulónak).
Heti 2 testnevelés óra alól felmentés letölthető (2018/19. tanévben 6-7-8. osztályos tanulónak).

Ének versenyen voltak az alsó tagozatosok

Január 15-én részt vettünk az Ádám Jenő Zeneiskolában megrendezett kerületi népdalversenyen. Ezúttal a 3. és 4. évfolyamosok szerepeltek. A Don Boscosokat a harmadik évfolyamból Bayer Mátyás, míg a negyedik évfolyamból Sztahó Emma képviselte. Mindketten örömmel, természetesen énekeltek. Szép előadásban volt részünk! Dicsérő oklevelet és könyvjutalmat hoztunk. Nagyszerű dolognak tartom, hogy 40 gyerek és a felkészítő tanítók időt és energiát szántak erre a szép hagyományőrzésre és érték mentésre.
Hufnagl Katalin

Karácsonyi műsor a templomban

A karácsonyi műsorban több ének zenei kísérettel szólalt meg az idén. A zeneiskolába járó diákjaink játszottak hangszereiken, volt ahol a tanárok is bekapcsolódtak a műsorba. Az iskolai kórus csengőkkel tette még hangulatossabbá az estét Koltáné Bucsy Zsófia vezetésével.

Karitász ajándékok

A Katolikus Karitász részére gyűjtöttünk az adventi időszakban "angyalbatyukat" nehéz sorsú gyermekeknek. December 17-én szállítottuk el a 167 csomagot, amiket ezúttal is köszönünk a gyerekeknek és szüleiknek.
Kolozs Ágnes

Az első hó

Lelki nap

Adventi lelki napot tartottunk december 15-én, melyet iskolamise nyitott meg. Az alsó tagozat iskolán belüli zarándoklatra indult: a termekben felállított állomásokon találkoztak feladatokkal. A felső tagozaton évfolyamonként meghívott vendégek tartottak elmélkedést. A hóesésnek pedig külön örültek a gyerekek.
Aradi László

Wien senior

Elképesztően érdekes és látványos volt az interaktív Technikai Múzeum. Sokat nevettünk a média stúdióban. A Monet kiállítás az Albertinában nagyon komoly volt, online jeggyel áthasítottunk a tömegen, csodás képeket láttunk. Időjárás most is kegyes volt.
Goda Richárd

Bábszínház

December 12-én egy fiatal katolikus közösség Mandulaszem Bábcsoportja látogatott meg minket. Az első és második évfolyamnak tartottak színvonalas előadást a karácsonyra készülve. Először egy új karácsonyi éneket tanítottak a gyerekeknek, majd egy mai történetbe ágyazva elbábozták Jézus születését. Ezután néhány szóval tanítást kaptunk az evangéliumi örömhírről, s végül együtt elénekeltük az általuk tanított új dalt. Élmény volt gyönyörködni a sok kis mosolygó arcban.
Nagyné Domonkos Judit

Wien junior

"Once in a lifetime" Peitr Bruegel egyedülálló és minden bizonnyal megismételhetetlen kiállítása a Kunst-ban, ott voltunk! Utána Mozart varázslatos zenéje és élete, valamint a szokásos adventi hangulat és vásár. Mindehhez kellemes, csodás időjárás, Deo gratias!
Goda Richárd

Mikulás

Csütörtökön megérkezett a Mikulás az osztályokhoz, akit az alsós diákok énekkekel köszöntötték. Bár minden évben ellátogat iskolánkba a Mikulás, a gyerekek mégis mindig meglepődnek.

DÉLUTÁN

 • Futsal-focisuli

  Márkus Ákos testnevelőnk - válogatott futsal edzőnk - vezetésével a hét minden napján korosztályos bontásban foglalkozásokat tart tanítványainknak. Az edzéseken mindenki elsajátítja a labdarúgás alapjait. Várunk minden érdeklődő fiút és lányt is, aki komolyabban foglalkozna ezzel a sportággal, vagy csak szabadidős sportolóként szeretne focizni.

 • Akrobatikus Rock and Roll

  A foglalkozásokat a Grácia Művészeti Intézet oktatója, Vér Hajnalka tartja, heti két alkalommal, hétfőn és szerdán.

 • Néptánc

  Néptáncot elsőtól ötödik évfolyamig tanulnak gyermekeink. Tudásukat bemutatják például a Szent Mihály napokon, a Jótékonysági esten és a Vidámság napján. Ünnepeinket is sokszor színesítik előadásukkal. Iskolánk néptánctanára Gubik József 2000 óta vezeti az Újbudai Babszem Táncegyüttest.

  Tovább az Újbudai Babszem Táncegyüttes oldalára.

 • Művészeti Iskola

  Iskolánk helyet ad a tánc és képzőművészeti tagozatának, melyet a művészeti alapképzésben jeleskedő győri Grácia Művészeti Intézet gondoz. Az első évtől kezdve folyamatosan fejlesztjük a tehetséges gyermekeinket. Több pályázaton és versenyen is sikeresen vettünk részt. Ezek eredményeit a Grácia Art Don Bosco Facebook oldalán követhetik.

  Tovább a Grácia Művészeti Iskola oldalára vagy részletesebben olvasna az iskolában működő művészeti képzésről. Letölthető Grácia szórólap és beiratkozási lap.

 • Zeneiskola

  A zeneoktatást a Prima Primissima díjas Weiner Leó Zeneiskola tanárai biztosítják. Iskolánkban énekesiskola, zongora hegedő, cselló, furulya szakok működnek.

  Tovább a Weiner Leó Zeneiskola oldalára.

 • Oratórium

  A szalézi animátorok általában minden második péntekenként tartanak oratóriumot.

  Tovább az animátorok bemutatkozására.