Kedves Szülők és Gyerekek! Az iskola Savio Alapítványa nevében hálásan köszönjük a Vidámság napi jelenlétüket, osztályközösségek árusítását, a sütiversenyre való nevezéseiket!

Varázspálca díj a Szurikáta Alapítványtól

Iskolánkba két cukorbetegséggel élő tanuló jár, akikre itt az iskolában képzett pedagógusok felügyelnek. A Varázspálca díjat a Szurikáta Alapítvány hozta létre és olyan intézmények kaphatják meg, ahol példaértékűen fogadják, kezelik, támogatják a cukorbeteg gyermekeket. Szülői nevezés után az Albertfalvi Don Bosco pedagógusai elismeréseként májusban kaptuk meg a díjat. A főhősünkről, Mátyiról kisfilm is készült, amely az iskolai tevékenységeit is bemutatja. A kép a díjátadón készült, amelyen Mátyás családja, teniszedzője és az iskola közösségének képviseletében az igazgató is megjelent. Köszönjük az elismerést, kötelességnek érezzük megadni minden segítséget az ilyen esetekben.
Szöveg: Aradi László

Vidámság napja

Csodálatos időben tudtuk megrendezni ezt a különlegesen jókedvű napot. Változatos programok kicsiknek és nagyobbaknak, DB kupa döntő, örömfoci, röplabda, Grácia táncbemutató, ugráló vár... Aztán a fantasztikus büfé sor, szülőknek hála, bazár játék... A déli ima és a tábori szentmise, melyet Fejes Csaba atya celebrált, méltó lezárása volt ennek a csodásan vidám napnak. Don Bosco is elégedetten csettinthet odafent. Köszönjük a szülői segítséget!
Fotó és szöveg: Goda Richárd és Makrai Ákos

EKIF foci kupa

A sok eső után az első remek nap a focizásra. Két csapattal neveztünk a fentartó iskolái között megrendezett foci kupára, melyet Esztergomban rendeztek. Nemcsak az idő, hanem a 2 csapat teljesítménye is szépen mutat, két ezüstéremmel jöttünk haza. A fiúk szenzációsan minden elődöntőt 'hoztak'. Gratulálunk a sportolóknak és az edzőknek, köszönjük a szülőknek a szállítást.
Fotó és szöveg: Aradi László

Ovis szentmise

A nevelési utolsó szentmiséjét tartotta az ovisok számára Henrik atya, nagyon örültünk, hogy sok család részt tudott rajta venni.
Fotó és szöveg: Géczy Boglárka

Kreativ 6x

Iskolánk Kreatív angol versenyt rendezett a kerületi általános iskolák részére, a vészhelyzet elmúltával, ismét előben. Sok csapat, sok feladat, sok kreativitás. A verseny egy írásbeli tesztlap kitöltésével vagy szóbeli prezentáció bemutatásával biztosított lehetőséget a megmérettetésre, attól függően, hogy ki, miben erős.
A képen a szervezők egy része, az angolos kollégák láthatók. A versenyt jutalomkönyveivel a Tinta kiadó és az Oxford kiadó is támogatta.
Fotó: Bidló Zsuzsa, szöveg: Aradi László

Savio mise

Május 5-én tarttuk hagyományos Savio misénket, ahol idén is átadásra kerültek a tanulmányi- és Savio-díjak. A díjazottak: Medgyessy Gergely (Gárdonyi-díj), Ragány Zorka (Sinkovits-díj), Debrődi Noémi (Sík Sándor-díj), Szivák Etelka és Kun Marcell (Öveges-díj), Papp-Kálmán Farkas (Wesselényi-díj), Bujdosó Anna (II. János Pál Pápa-díj), Szavio-díjasok: Sükösd Abigél, Suciu Nikolett és Szente Márton. Rua Mihály-díjat kapott Plotné Tamás Gabriella, aki a kezdetektől tanít iskolánkban. Az ide Don Bosco-díj Bidló Zsuzsáé lett.
Gratulánunk minden elismerésben részesülőnek!
Fotó: Goda Richárd

Madarak és fák napja az óvódában

Május elején a Madarak és fák napját ünnepeltük óvodánkban. Az óvodások sok ismeretet szerezhettek az év fájáról, madaráról. Verset és madárhangokat is hallhattak. Végül ajándékot is kaptak.
Fotó és szöveg: Géczy Boglárka

DÉLUTÁN

 • Futsal-focisuli

  Márkus Ákos - válogatott futsal edző - szervezésében a Futsal Akadémiával szerződésben a hét minden napján korosztályos bontásban foglalkozásokat tart tanítványainknak. Az edzéseken mindenki elsajátítja a labdarúgás alapjait. Várunk minden érdeklődő fiút és lányt is, aki komolyabban foglalkozna ezzel a sportággal, vagy csak szabadidős sportolóként szeretne focizni.

 • Akrobatikus Rock and Roll

  A foglalkozásokat a Grácia Művészeti Intézet oktatója, Vér Hajnalka tartja, heti két alkalommal, hétfőn és szerdán.

 • Néptánc

  Néptáncot elsőtól negyedik évfolyamig tanulnak gyermekeink. Tudásukat bemutatják például a Szent Mihály napokon, a Jótékonysági esten és a Vidámság napján. Ünnepeinket is sokszor színesítik előadásukkal. Iskolánk néptánctanára Gubik József 2000 óta vezeti az Újbudai Babszem Táncegyüttest.

  Tovább az Újbudai Babszem Táncegyüttes oldalára.

 • Művészeti Iskola

  Iskolánk helyet ad a tánc és képzőművészeti tagozatának, melyet a művészeti alapképzésben jeleskedő győri Grácia Művészeti Intézet gondoz. Az első évtől kezdve folyamatosan fejlesztjük a tehetséges gyermekeinket. Több pályázaton és versenyen is sikeresen vettünk részt. Ezek eredményeit a Grácia Art Don Bosco Facebook oldalán követhetik.

  Tovább a Grácia Művészeti Iskola oldalára vagy részletesebben olvasna az iskolában működő művészeti képzésről. Letölthető Grácia szórólap és beiratkozási lap.

 • Zeneiskola

  A zeneoktatást a Prima Primissima díjas Weiner Leó Zeneiskola tanárai biztosítják. Iskolánkban énekesiskola, zongora hegedő, cselló, furulya szakok működnek.

  Tovább a Weiner Leó Zeneiskola oldalára.

 • Oratórium

  A szalézi animátorok csillagtábort szerveznek augusztusban, rendezvényeinkere szívesen jönnek, például a Vidámság napján ők szokták az állomásokon a játékokat levezetni.

  Tovább az animátorok bemutatkozására.