DBlogo DB1 DB2

Március 15.

A tavalyi korabeli helyszíneket felidéző, hangulatos, magas színvonalú műsor után idén sokakat megmozgató, interaktív megemlékezést rendeztünk. A Himnusz után 10-11 óra között az első és másodikosok töltöttek 6*9 percet egy-egy feladattal, a 11 órakor elhangzó Szózat után a harmadik /negyedikesek következtek. Volt három különböző szintű rejtvény, totó a forradalom eseményeiről, személyeiről; volt több, ezekkel kapcsolatos képösszeállítás; Nemzeti dal szavalása emelvényről; Táncsics börtönének ügyességi (golyófelemeléses és célba találós) megnyitása; táncos toborzás felidézése; ágyúval célzás a császári katonákra. A Gyerkőcök élvezték az érdekes feladatokat; s legnépszerűbbnek „Táncsics börtöne” és az „ágyús” bizonyult.
Simor Ági néni

Keresztút

A március 10-i tanítási napon tartottuk a nagyböjti lelki napunkat. A reggeli mise után felkerekedtek az osztályok és hosszabb-rövidebb útra indultak, amely végállomásán keresztutat jártak. A képen a 6.a osztály látható a budaörsi kálvária domb tetején.

Rajzverseny

Ismét kiválóan szerepeltünk a kerületi rajzversenyen. Kertész Luca, Zahoránszky Ákos, Haszon Ákos első helyezett lett, míg Szente Szonja különdíjban részesült. Gratulálunk!

Természetismereti verseny

A Kaán Károly természetismereti versenyen az első 6 helyezésből ötöt mi hoztunk el. Turcsik Szabolcs és Kovács Zsombor szerezték meg az első két helyezést, amellyel továbbjutottak a budapesti fordulóra. Gratulálunk!

Zöldségnap

Az Iskolagyümölcs program keretében a diákok minden nap kapnak almát, és havonta egyszer zöldséget is. A márciusi alkalommal örömmel vették az felvágott zöldségeket.

Tornaverseny

Kerületi CSIVIT tornaversenyen a 2.a és 2.b tanulóink II. helyezést értek el. Gratulálunk!

Felsős farsang

A felsős farsangon például nem babra ment a játék. A képen a 6.a osztály produkciója.

Alsós farsang

Ismét elérkezett a várva várt nap: a farsangi mulatság napja. A kicsik délelőtt, a nagyok délután vetették bele magukat a szórakozásba. Az alsósok együtt, az új tornateremben bábjátékot nézhettek, és felvonultak a jelmezeikben. Sok kreatív és érdekes jelmezt láthattunk. Nehéz lenne választani, melyik volt a legjobb. Aztán az osztályokban folyt tovább a móka: székfoglaló, lufiszerzés, pudingetető verseny. Tízóraira finomabbnál finomabb fánkokat és sütiket kóstolgattak a gyerekek a szülők jóvoltából, melyet ezúton is köszönünk!
Debreiné Tóth Annnamária néni

Elem- és telefongyűjtés eredményei

Nagy örömmel kaptuk a hírt, hogy a korábban megrendezett használt elem- és mobiltelefon gyűjtésben jól szerepeltünk. A mobiltelefonok kategóriájában a 2. helyezést értük el, míg az elemgyűjtésben a 13. helyezést. A második helyezés nyereménye 30 ezer forint, így az átvett hulladékokkal összesen 54 820 forintot kapott iskolánk. Köszönjük a gyerekek, a szülők és a pedagógusok lelkesedését!
Soósné Németh Adrienne

Don Bosco nap - felső tagozat

Az idei tanévben január 30-án emlékeztünk meg iskolánk 'születésnapjáról'. Henrik atya miséje után a felsős osztályok csapatokban versenyeztek. A jó hangulatú délelőtt során Don Boscóhoz köthető feladatok voltak, de például életrajzi kvíz, filmrészletek megfigyelése, induló költése, de volt kézügyességet kívánó feladat is szalézi logó rajzolása, gombvarrás. A két kategóriában első lett a Margit mamák (8.a) és a Szűz Mária Gyermekei (5.a) csapat.
Csubik Ágnes

Don Bosco nap - alsó tagozat

A mise után fél 10-kor játékos feladatok vártak az alsósokra is. Az első és másodikosok évfolyamonként, a 3-4. osztályosok egymással vetélkedtek. A feladatok változatosak voltak: horgászás, akadályokon haladás, rejtvény, képkirakó, zsinórlabda, célba dobás többféle célpontba, kókuszgolyó készítés, tudáspróba névadónk életéről, Don Bosco-s dalok éneklése, közmondások összeillesztése, egyensúlyozás rúddal, kártyavárépítés, limbó hintó… A csapatok sok pontot és szép oklevelet szereztek, de a legjobb az volt, hogy élvezték az egészet!
Simor Ági néni

Sítábor

A havas hegycsúcsok és a sízés szerelmesei idén is együtt lehettek az iskolai sítáborban, Annabergben. Rekordot döntött a létszám, 87 - en voltunk! Délelőtt a sítudásnak megfelelően 6 csoportra osztva folyt az oktatás, teljesen kezdőktől a haladók "carving" tecnhikát gyakorló csoportjáig, így mindenki saját tempójában tudott fejlődni. Idei újdonság volt a felnőtt gyakorló csoport azok számára, akik még nagyon keveset síztek vagy sok évet kihagytak. A délutánokat a családok együtt vagy kisebb - nagyobb társaságban szabadon tölthették, este pedig a közeli szálláson folytatódott a játék. Ping-pong bajnokságban mutathatták meg ügyességüket a gyerekek, majd vacsora után órákon át tarott a társasozás. A családias hangulatú tábor szervezéséért köszönet Márkus Ákos és Pártos Zoltán testnevelőknek!
Szatmári Éva néni

DÉLUTÁN

 • Futsal-focisuli

  Márkus Ákos testnevelőnk - válogatott futsal edzőnk - vezetésével a hét minden napján korosztályos bontásban foglalkozásokat tart tanítványainknak. Az edzéseken mindenki elsajátítja a labdarúgás alapjait. Várunk minden érdeklődő fiút és lányt is, aki komolyabban foglalkozna ezzel a sportággal, vagy csak szabadidős sportolóként szeretne focizni.

 • Akrobatikus Rock and Roll

  A foglalkozásokat a Grácia Művészeti Intézet oktatója, Vér Hajnalka tartja, heti két alkalommal, hétfőn és szerdán.

 • Néptánc

  Néptáncot elsőtól ötödik évfolyamig tanulnak gyermekeink. Tudásukat bemutatják például a Szent Mihály napokon, a Jótékonysági esten és a Vidámság napján. Ünnepeinket is sokszor színesítik előadásukkal. Iskolánk néptánctanára Gubik József 2000 óta vezeti az Újbudai Babszem Táncegyüttest.

  Tovább az Újbudai Babszem Táncegyüttes oldalára.

 • Művészeti Iskola

  Iskolánk helyet ad a tánc és képzőművészeti tagozatának, melyet a művészeti alapképzésben jeleskedő győri Grácia Művészeti Intézet gondoz. Az első évtől kezdve folyamatosan fejlesztjük a tehetséges gyermekeinket. Több pályázaton és versenyen is sikeresen vettünk részt. Ezek eredményeit a Grácia Art Don Bosco Facebook oldalán követhetik.

  Tovább a Grácia Művészeti Iskola oldalára vagy részletesebben olvasna az iskolában működő művészeti képzésről.

 • Zeneiskola

  A zeneoktatást a Prima Primissima díjas Weiner Leó Zeneiskola tanárai biztosítják. Iskolánkban énekesiskola, zongora hegedő, cselló, furulya szakok működnek.

  Tovább a Weiner Leó Zeneiskola oldalára.

 • Oratórium

  A szalézi animátorok általában minden második péntekenként tartanak oratóriumot.

  Tovább az animátorok bemutatkozására.