DBlogo DB1 DB2

Heti 1 testnevelés óra alól felmentés letölthető (2018/19. tanévben 5. osztályos tanulónak).
Heti 2 testnevelés óra alól felmentés letölthető (2018/19. tanévben 6-7-8. osztályos tanulónak).

Sítábor

Az idei esztendőben rekord létszámú 105 résztvevővel zajlott iskolánk sítábora. Hogyan is telt? Erről beszéljenek ebben az évben a résztvevők: Olvasom

Don Bosco Nap

Iskolánk névadójának tiszteletére január 30-án rendeztük meg a hagyományaink közé tartozó Don Bosco-napot. A reggeli, Henrik atya által tartott misén megemlékeztünk Bosco Szent János „égi születésnapjáról” is, majd a gyerekek – évfolyamonként 3-4 csapatot alkotva – játékos akadályversenyen mérhették össze tudásukat, ügyességüket. A különböző állomásokon - melyek között volt Don Bosco életét felelevenítő vetélkedő, logikai, nyelvészeti, természettudományi és történelmi tárgyú feladatok, zenefelismerés, memóriajáték, versírás, akadálypálya – a tanulók lelkesen gyűjtötték a pontokat, melyek alapján a nap végén eredményt hirdettünk.
Törökné Soós Tünde

Rendhagyó történelem óra

Az 5-6. évfolyam tanulói rendkívüli töriórán vehettek részt január 29- én, mely során a régészkedés alapjai mellett a környékbeli feltárásokról hallhattak, sőt még egy kihelyezett középkori pénzverdéhez is szerencséjük volt. Élménypedagógia a javából...
Makrai Ákos

Farsangi iskolanyitogató

Január 18-án ismét ellátogattak hozzánk a leendő iskolások, hogy ízelítők kapjanak iskolánk életéből. Gazdag programmal vártuk őket. Először egy mesejátékot nézhettek meg a 4.c osztály előadásában, melyet Bécsi Katalin tanítónő rendezett. Ezután a kézügyességüket használták arra, hogy egy farsangi kalapot készítsenek. Végül néptáncbemutatót láttak, amelybe aktívan bekapcsolódhattak. Az ebédlőben megvendégeltük az idelátogatókat.
Kovácsné Szalatnyay Nóra és Aradi László

Ének versenyen voltak az alsó tagozatosok

Január 15-én részt vettünk az Ádám Jenő Zeneiskolában megrendezett kerületi népdalversenyen. Ezúttal a 3. és 4. évfolyamosok szerepeltek. A Don Boscosokat a harmadik évfolyamból Bayer Mátyás, míg a negyedik évfolyamból Sztahó Emma képviselte. Mindketten örömmel, természetesen énekeltek. Szép előadásban volt részünk! Dicsérő oklevelet és könyvjutalmat hoztunk. Nagyszerű dolognak tartom, hogy 40 gyerek és a felkészítő tanítók időt és energiát szántak erre a szép hagyományőrzésre és érték mentésre.
Hufnagl Katalin

DÉLUTÁN

 • Futsal-focisuli

  Márkus Ákos testnevelőnk - válogatott futsal edzőnk - vezetésével a hét minden napján korosztályos bontásban foglalkozásokat tart tanítványainknak. Az edzéseken mindenki elsajátítja a labdarúgás alapjait. Várunk minden érdeklődő fiút és lányt is, aki komolyabban foglalkozna ezzel a sportággal, vagy csak szabadidős sportolóként szeretne focizni.

 • Akrobatikus Rock and Roll

  A foglalkozásokat a Grácia Művészeti Intézet oktatója, Vér Hajnalka tartja, heti két alkalommal, hétfőn és szerdán.

 • Néptánc

  Néptáncot elsőtól ötödik évfolyamig tanulnak gyermekeink. Tudásukat bemutatják például a Szent Mihály napokon, a Jótékonysági esten és a Vidámság napján. Ünnepeinket is sokszor színesítik előadásukkal. Iskolánk néptánctanára Gubik József 2000 óta vezeti az Újbudai Babszem Táncegyüttest.

  Tovább az Újbudai Babszem Táncegyüttes oldalára.

 • Művészeti Iskola

  Iskolánk helyet ad a tánc és képzőművészeti tagozatának, melyet a művészeti alapképzésben jeleskedő győri Grácia Művészeti Intézet gondoz. Az első évtől kezdve folyamatosan fejlesztjük a tehetséges gyermekeinket. Több pályázaton és versenyen is sikeresen vettünk részt. Ezek eredményeit a Grácia Art Don Bosco Facebook oldalán követhetik.

  Tovább a Grácia Művészeti Iskola oldalára vagy részletesebben olvasna az iskolában működő művészeti képzésről. Letölthető Grácia szórólap és beiratkozási lap.

 • Zeneiskola

  A zeneoktatást a Prima Primissima díjas Weiner Leó Zeneiskola tanárai biztosítják. Iskolánkban énekesiskola, zongora hegedő, cselló, furulya szakok működnek.

  Tovább a Weiner Leó Zeneiskola oldalára.

 • Oratórium

  A szalézi animátorok általában minden második péntekenként tartanak oratóriumot.

  Tovább az animátorok bemutatkozására.