DBlogo DB1 DB2

KEDVES SZÜLŐK és GYEREKEK!

Iskolánk benevezett a használt elem és mobiltelefongyűjtő versenybe. Az elnyerhető értékes pénzjutalmat az Oratórium fejlesztésére fordítanánk.
Kérjük, hogy gyűjtsenek minél többet!
Előre is köszönjük!

Kedves Szülők!

Papírgyűjtés lesz október 24. és 27. között (kedd-péntek).
Átvétel reggel 7.30-től 8.00-ig, délután 14.00-16.00-ig lesz.
Kérjük, hogy a papírt átkötve (nejlon nélkül) hozzák, és ha lehet, segítsenek a konténerbe dobni.
Előre is köszönjük a segítséget!

Udvarszentelés

Hétfőn, október 9-én, hivatalosan is átadásra került az iskola új udvara. Gyetván Gábor atya, az EKIF igazgatója áldotta meg a sportpályát (és bennünket is), amit a felszentelés után nagy örömmel vettek birtokba a gyerekek.

4.c osztály az állatkertben

A 4.c osztály az Állatszeretet Fesztiválon vett részt, melyet az Állatkerben rendeztek. A szép napos időben sok állatot láttunk kint a kifutóban. Megnéztük a vidraetetést is, de legnagyobb sikere a rája simogatónak volt.
Soósné Németh Adrienne

4.c osztály múzeumban

A 4.c osztály pénteken a Vajdahunyad várban vett részt a Jégtorony titka című interaktív kiállításon. A csapatok lelkesen oldották meg az érdekes és nem is olyan könnyű fejtörőket.
Soósné Németh Adrienne

4.c osztály kiránduláson

A 4.c családos osztálykiránduláson vett részt az Árpád kilátónál. Szerencsére nem hátráltunk meg a reggeli esőtől, így mire a kilátóhoz értünk már gyönyörű napsütésben volt részünk. Mindenki nagyon jól érezte magát és kellően elfáradt a nap végére.
Soósné Németh Adrienne

5.a osztály kirándulása

Amikor reménytelennek tűnik egy küldetés, mert szakad az eső, és minden szürke, de vár a Szakadék csodája, érzed, hogy valaminek történnie kell, nekiindulsz... és egyszer csak világosodik... és eláll... és megcsináltuk! :) Hála Istennek!
Goda Richárd

Erdei iskola - 4. évfolyam

Az esős idő ellenére jól érezték magukat a negyedikesek az erdei iskolában. Sok érdekes program volt a három nap alatt. Végül pénteken még a nap is kisütött és a száraz gyeprehabilitáció keretében megismerkedtünk a tájba nem illő gazokkal, melyeket lelkes kis csapatokban húzkodtak ki és etettek meg a birkákkal. Majd elszórták a jó magokat is. Végül a fáradt csapat finom gulyást kapott a vendéglátóktól.
Soósné Németh Adrienne

Erdei iskola - 6. évfolyam

Idén a hatodik évfolyam hagyományszerű erdei iskolája Péliföldszentkereszten kimondottan szerencsétlen időjárással párosult. A gyakori "bezártság" ellenére színes, változatos programokban volt része a diákoknak. Kerettörténet gyanánt a szokásos lovagkor kelt életre, és minden túlzás nélkül megállapítható, a jelmezek, kellékek, fegyverek terén zseniális látvány tárult elénk. Az 5 nap során az alkalmi csapatok többek között himnusszal, szerelmes (udvarló) verssel, eredetmondával álltak elő, akadályversenyen, váltóversenyeken mérték össze erejüket, és természetesen a környéket is bebarangolták. A közös keresztút, gyónás, áldozás révén lelkileg is felkészültek az ünnepélyes lovaggá/udvarhölggyé avatásra. Erdei iskola révén itt is szerveztünk kihelyezett tanórákat (matek, természetismeret, idegen nyelv, történelem), de számtalan szabadidős foglalkozás (csocsózás, foci, ping-pong, társasjátékok stb.) színesítette együttlétünket. Élményekkel teli hét áll mögöttünk, melynek végén az Esztergomi bazilikát és a Duna Múzeumot is megtekintettük.
Makrai Ákos

Sulibuli

Szeptember közepén megtartottuk az első sulibulit DJ Zsombor segítségével.

Egyházmegyei Veni Sancte

Iskolánk is képviseltette magát a nagyszabású évnyitó szentmisén a Szent István Bazilika előtti téren. Itt olvashatják a Magyar Kurír cikkét. A fotó forrása a Magyar Kurír

DÉLUTÁN

 • Futsal-focisuli

  Márkus Ákos testnevelőnk - válogatott futsal edzőnk - vezetésével a hét minden napján korosztályos bontásban foglalkozásokat tart tanítványainknak. Az edzéseken mindenki elsajátítja a labdarúgás alapjait. Várunk minden érdeklődő fiút és lányt is, aki komolyabban foglalkozna ezzel a sportággal, vagy csak szabadidős sportolóként szeretne focizni.

 • Akrobatikus Rock and Roll

  A foglalkozásokat a Grácia Művészeti Intézet oktatója, Vér Hajnalka tartja, heti két alkalommal, hétfőn és szerdán.

 • Néptánc

  Néptáncot elsőtól ötödik évfolyamig tanulnak gyermekeink. Tudásukat bemutatják például a Szent Mihály napokon, a Jótékonysági esten és a Vidámság napján. Ünnepeinket is sokszor színesítik előadásukkal. Iskolánk néptánctanára Gubik József 2000 óta vezeti az Újbudai Babszem Táncegyüttest.

  Tovább az Újbudai Babszem Táncegyüttes oldalára.

 • Művészeti Iskola

  Iskolánk helyet ad a tánc és képzőművészeti tagozatának, melyet a művészeti alapképzésben jeleskedő győri Grácia Művészeti Intézet gondoz. Az első évtől kezdve folyamatosan fejlesztjük a tehetséges gyermekeinket. Több pályázaton és versenyen is sikeresen vettünk részt. Ezek eredményeit a Grácia Art Don Bosco Facebook oldalán követhetik.

  Tovább a Grácia Művészeti Iskola oldalára vagy részletesebben olvasna az iskolában működő művészeti képzésről.

 • Zeneiskola

  A zeneoktatást a Prima Primissima díjas Weiner Leó Zeneiskola tanárai biztosítják. Iskolánkban énekesiskola, zongora hegedő, cselló, furulya szakok működnek.

  Tovább a Weiner Leó Zeneiskola oldalára.

 • Oratórium

  A szalézi animátorok általában minden második péntekenként tartanak oratóriumot.

  Tovább az animátorok bemutatkozására.