DBlogo DB1 DB2

A tanévkezdéssel kapcsolatos fontos információk

2018/19. tanév szeptember hónapra ebédbefizetés 2018. augusztus 27-én, hétfőn 7 – 18 óráig lesz.
A tankönyveket a tanulók az első tanítási napon, 2018. szeptember 3-án kapják meg.
Az ünnepélyes tanévnyitó (Veni Sancte) 2018. szeptember 3-án, hétfőn 8 órakor lesz a Szent Mihály plébániatemplomban. Megjelenés ünneplőben: fehér ing/blúz, sötét nadrág/szoknya (nem farmer), ünnepi cipő (nem sportcipő), az öltözethez illő zokni.
Gyülekező ½ 8-tól az osztálytermekben.
Az első tanítási nap: 2018. szeptember 3. Ezen a napon a Veni Sanctét követően három órát tartunk. Ebédet és napközit biztosítunk, de amennyiben haza szeretné vinni gyermekét, 12.30-tól megteheti.
Az 1. osztályosok szülői értekezlete várhatóan: szeptember 4., kedd 17.30. A felsőbb évfolyamok szülői értekezlete várhatóan szeptember 10-én (2-4. évfolyam), illetve 11-én (5-8. évfolyam) lesz.
A nyárra jó pihenést kívánunk, szeretettel várjuk gyermeküket!
Az iskola munkatársai nevében:
Sédyné Esztergár Klára
igazgató

Heti 1 testnevelés óra alól felmentés letölthető (2018/19. tanévben 5. osztályos tanulónak).
Heti 2 testnevelés óra alól felmentés letölthető (2018/19. tanévben 6-7-8. osztályos tanulónak).

Kedves Szülők! A 2018/19-es tanévre beszerzendő füzetek listáját innen tölthetik le: Füzetlista

Napközis tábor

Öt nap vidámság, együttlét és élmény! Ismét együtt táborozott az évfolyam - másodikban is: meglátogattuk a csokigyárat, repteret, a Nemzeti Múzeumot, a Pálvölgyi cseppkőbarlangot és a Budakeszi vadasparkot. A képen látható Miniversum is nagy siker volt.
Ani néni

Nyári tábor

A Néri Szent Fülöp (6.B) osztály verőcei táborában a strandolásé volt a főszerep, kiegészülve focival, métával, számháborúval, kalandpark izgalmaival. A Dunát kívülről és belülről is megcsodáltuk, a Börzsönyt kirándulva és kisvasúton is bejártuk.
Virághalmy Balázsné (Móni néni)

Az első tábor

Sikeres tábort zárt iskolánk Grácia táncművészeti csoportja, melyet közvetlenül a tanévet követő héten tartottak meg. Idén az Indián népcsoport kultúrája köré szerveződtek a foglalkozások (tánc, akrobatika, kézműves foglalkozások, játékok...).
Vér Hajnalka

Bankett

Ballagás

Bolondballagás

Vidámság napja

Az eső ellenére majdnem minden programot meg tudtunk tartani a Vidámság Napján. Az animátorok és a pedagógusok állomásain érdekes feladatok várták a gyerekeket. Az itt gyűjtött zsetonokat játékokra, enni- és innivalóra válthatták a nagy bazárban és a büfében. Köszönjük a szülőknek, nagyszülőknek a rengeteg segítséget, a finom sütiket, melynek receptjeit szívesen fogadjuk, hogy újra kinyomtathassuk a Don Bosco receptkünyvet. A Don Bosco kupát a 7.b osztály nyerte, a tanár diák focimeccset pedig tanáraink, bár soha ilyen közel nem került a nyeréshez még a diákcsapat.
Aradi László

Erdély

A 8. évfolyam hagyományaink szerint idén is Erdélybe látogatott május 28-tól június 2-ig. Sok helyen megfordultunk, többek között Aradon, Vajdahunyadon, Gyulafehérváron, Csíksomlyón, Gyimesbükkön, Kolozsváron. A legkedvesebb élményeket Gyergyószárhegyen szereztük, ahol három éjszakát töltöttünk. Itt ízletes erdélyi specialitásokkal vendégeltek meg minket. Jártunk gyönyörű helyeken, nagyokat kirándultunk (például a Tordai- hasadékot is megjártuk). Csónakáztunk a Gyilkos-tavon, amit gyerek, felnőtt nagyon élvezett. Szóval nagyon tartalmas, programokkal teli hetet éltünk át együtt. Mindenki rengeteg mesélnivalóval tért haza!
Jánny Hanna

HATÁRTALANUL!

AzAlbertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola 7. osztályos tanulói a Határtalanul program keretében három napra hazalátogattak a Délvidékre. Miért „haza”? Mert ahogy kedves vezetőnk rögtön első mondatával leszögezte: mi ott nem vagyunk idegenek; testvérek vagyunk! Így ő sem lehet idegenvezető, sokkal inkább honismereti vezető.
Ottlétünkkor sokat megismerhettünk a zsíros bácskai földek történetéből. Zomborban megkerestük Schweidel József mellszobrát, ellátogattunk a doroszló Szűzanyához, Bajmokon megemlékeztünk a délvidéki mészárlások magyar áldozatairól és Bács várát is bevettük, elmentünk a zentai csata helyszínére, Szabadkán megkoszorúztuk a mészárlások áldozatainak törött szárnyú turulszobrát. Gyönyörködtünk a délvidéki tájban a palicsi tó partján, megismerkedtünk a népi kultúrával: kézműveskedtünk, kenyérlángost készítettünk, lovaskocsikáztunk. A fiúk barátságos mérkőzést játszottak a helyi fociakadémia növendékeivel. A szállásunk Tóthfaluban volt, ahol mindannyian sokat tanultunk a helyiektől a magyarságról, a kitartásról, az összefogásról és a hit mindent legyőző erejéről.
Ludmány Anna, Zsiga Zita

Anyák napja

Délelőtt az iskola közössége Henrik atya vezetésével imádsággal és énekkel köszöntötte a Szűzanyát. Délután az alsós gyerekek néptánccal és verssel ünnepleték meg az édesanyákat.

Többpróba atlétika verseny

A kerületi diákolimpia többpróba versenyén a lányok csapata 2. helyezést ért el, a fiúk pedig negyedikek lettek.
Szívből gratulálunk!

Varga Mónika, Pártos Zoltán

Savio és tanulmányi díjak átadása

Pénteken, május 4-én leltek gazdára a Savio Alapítvány díjai.
Kertész Luca (Savio Szent Domonkos Díj és, Sinkovits Imre Díj)
Göncz Gáspár (Savio Szent Domonkos Díj)
Vidnyánszky Ádám (Savio Szent Domonkos Díj)
Csobán Zsófi (Gárdonyi Géza Díj, II. János Pál Pápa Díj)
Nagy Alexandra (Sinkovits Imre Díj)
Kis Hunor (Öveges József Díj)
Bor Csenge (Báró Wesselényi Miklós Díj)
Szebényi Enikő (Don Bosco Díj)
Szívből gratulálunk!

DÉLUTÁN

 • Futsal-focisuli

  Márkus Ákos testnevelőnk - válogatott futsal edzőnk - vezetésével a hét minden napján korosztályos bontásban foglalkozásokat tart tanítványainknak. Az edzéseken mindenki elsajátítja a labdarúgás alapjait. Várunk minden érdeklődő fiút és lányt is, aki komolyabban foglalkozna ezzel a sportággal, vagy csak szabadidős sportolóként szeretne focizni.

 • Akrobatikus Rock and Roll

  A foglalkozásokat a Grácia Művészeti Intézet oktatója, Vér Hajnalka tartja, heti két alkalommal, hétfőn és szerdán.

 • Néptánc

  Néptáncot elsőtól ötödik évfolyamig tanulnak gyermekeink. Tudásukat bemutatják például a Szent Mihály napokon, a Jótékonysági esten és a Vidámság napján. Ünnepeinket is sokszor színesítik előadásukkal. Iskolánk néptánctanára Gubik József 2000 óta vezeti az Újbudai Babszem Táncegyüttest.

  Tovább az Újbudai Babszem Táncegyüttes oldalára.

 • Művészeti Iskola

  Iskolánk helyet ad a tánc és képzőművészeti tagozatának, melyet a művészeti alapképzésben jeleskedő győri Grácia Művészeti Intézet gondoz. Az első évtől kezdve folyamatosan fejlesztjük a tehetséges gyermekeinket. Több pályázaton és versenyen is sikeresen vettünk részt. Ezek eredményeit a Grácia Art Don Bosco Facebook oldalán követhetik.

  Tovább a Grácia Művészeti Iskola oldalára vagy részletesebben olvasna az iskolában működő művészeti képzésről.

 • Zeneiskola

  A zeneoktatást a Prima Primissima díjas Weiner Leó Zeneiskola tanárai biztosítják. Iskolánkban énekesiskola, zongora hegedő, cselló, furulya szakok működnek.

  Tovább a Weiner Leó Zeneiskola oldalára.

 • Oratórium

  A szalézi animátorok általában minden második péntekenként tartanak oratóriumot.

  Tovább az animátorok bemutatkozására.