DBlogo DB1 DB2

Heti 1 testnevelés óra alól felmentés letölthető (2018/19. tanévben 5. osztályos tanulónak).
Heti 2 testnevelés óra alól felmentés letölthető (2018/19. tanévben 6-7-8. osztályos tanulónak).

Bábszínház

Mikulás

Csütörtökön megérkezett a Mikulás az osztályokhoz, akit az alsós diákok énekkekel köszöntötték. Bár minden évben ellátogat iskolánkba a Mikulás, a gyerekek mégis mindig meglepődnek.

Országos 9. helyezés matematikából

A Bolyai csapatverseny döntőjébe a 3. c osztályból bejutott Gincsai Gábor,Lovas Bernadett, Prohászka Borbála és Tóth-Oborni Dorottya. A november 24-i Országos döntőn is szépen szerepeltek, itt a 9. helyen végeztek. A kiváló eredménynek nagyon örülünk és szívből gratulálunk!
Szebényi Enikő

Junior nyelvvizsga

Idén a nyolcadik évfolyamosok több mint fele, 27 fő vett részt a Junior nyelvvizsgán. Izgulásból és tudásból nem volt hiány, nagyon megdicsérték a diákjainkat a szép szóbeli feleletek hallatán. Izgatottan várjuk az eredményeket.
Aradi László

Erzsébet-Katalin bál

A hagyományos Erzsébet-Katalin bált a 8.a osztály keringője nyitotta meg. A tánc mellett a játékteremben is jól szórakozatak a gyerekek. A bál belépőjeként hozott tartós élelmiszert még karácsony előtt eljuttatjuk a rászorulóknak.
Aradi László

Jótékonysági bál

November 22.-én tartottuk hagyománnyá vált jótékonysági estünket a Savio Alapítvány javára. Zsúfolásig megtelt a Klauzál Művelődési Ház Színházterme. Zenés és prózai produkciók váltották egymást. A Don Boscosok Focicsapata új oldaláról is bemutatkozott; tanáraik gitár, dob, és ének kíséretével megmutatták, hogy a sporton kívül a zenének is óriási közösségformáló ereje van. A műsor első részében az alsósok arattak nagy sikert, énekkari, prózai és különböző táncos produkcióikkal. Néptánc és rocky-bemutató. A második részben pedig a felsősök szórakoztatták az egybegyűlteket. Élvezhettük az animátorok humorát, az Árgyélus kórus gazdag, telt hangzását, a 7. és 8. évfolyam színházi produkcióját (Agatha Christie, Salma Lagerlöf, Anatole France és Gárdonyi Géza írásaiból). Szép balett bemutatót élő hegedű kísérettel.
A jótékonysági est szép példája volt megint a közösség alkotó erejének, az összefogás és közös munka nagyszerű eredményt hozott létre. Köszönet minden felkészítő tanárnak és tanítónak, lelkesen gyakorló növendéknek, akik ezt a sikeres összművészeti produkciót összehozták. Külön köszönet az áldozatot vállaló szülőknek, akik csodálatos házi készítésű szendvicsekkel és süteményekkel várták a szünetre kiözönlő közönséget! Köszönettel tartozunk a ruhatárat profi módon működtető csapatnak, akik kevésbé látványos háttérmunkájukkal hozzájárultak az est zavartalan lebonyolításához. A Don Boscósok tudnak csapatban dolgozni!
Hufnagl Katalin

Egészségnap

Iskolánk egészségnapot szervezett november 10-én a Lidl csapata segítségével. A nap folyamán az egészséges táplálkozás, tisztálkodás és tudatos vásárlás, valamint a sport fontossága jelent meg. A 21 állomás között szerepelt korcsolyázás, falmászás, sportágválasztó, szűrővizsgálatok, zöldségfaragás, csírakertészet és rengeteg játék. Még Óz meséjének alakjai is köztünk voltak. A gyermekek nagyon élvezték a vidám és tartalmas napot.
Aradi László

Iskolanyitogató

Látogatás a csokigyárban

A papírgyűjtés felsős győztese, a 7.a egy édes kirándulást kapott ajándékba. A Bonbonetti csokigyárban játékos feladatokból, ismeretszerzésből nem volt hiány, az osztály a vércukorszintjét pedig alaposan feltornázta. Többek között közvetlenül a futószalagról lehetett kóstolni csokit. Nagy élmény volt.
Makrai Ákos

Kémiatanárok továbbképzése a Don Boscóban

Iskolánk adott otthont az egyházi iskolák kémiatanárai részére november 7-én. Először Szebényi Enikő és Balogh Zsuszanna tartott előadást a Montessori módszerről. Ezt követte Bécsi Katalin alsós tanítónő természetismeret órája a 4.c osztályban, melynek témája a halmazállapotok és az égés volt. A felső tagozaton a 7.a osztályban Kertészné Maticsák Judit óráját nézhettük meg, ahol szintén az égés volt a téma, természetesen magasabb szinten. Mindkét órán megjelentek a tanulói kisérletek és a Montessori eszközök használata. Az óramegbeszélések után a kozmikus (természettudományos) Montessori eszközökkel ismerkedhettek meg a jelenlévő pedagógusok. Köszönjük az előadásokat és az órákat tartó kollégák a magas színvonalú munkát!

Aradi László

DÉLUTÁN

 • Futsal-focisuli

  Márkus Ákos testnevelőnk - válogatott futsal edzőnk - vezetésével a hét minden napján korosztályos bontásban foglalkozásokat tart tanítványainknak. Az edzéseken mindenki elsajátítja a labdarúgás alapjait. Várunk minden érdeklődő fiút és lányt is, aki komolyabban foglalkozna ezzel a sportággal, vagy csak szabadidős sportolóként szeretne focizni.

 • Akrobatikus Rock and Roll

  A foglalkozásokat a Grácia Művészeti Intézet oktatója, Vér Hajnalka tartja, heti két alkalommal, hétfőn és szerdán.

 • Néptánc

  Néptáncot elsőtól ötödik évfolyamig tanulnak gyermekeink. Tudásukat bemutatják például a Szent Mihály napokon, a Jótékonysági esten és a Vidámság napján. Ünnepeinket is sokszor színesítik előadásukkal. Iskolánk néptánctanára Gubik József 2000 óta vezeti az Újbudai Babszem Táncegyüttest.

  Tovább az Újbudai Babszem Táncegyüttes oldalára.

 • Művészeti Iskola

  Iskolánk helyet ad a tánc és képzőművészeti tagozatának, melyet a művészeti alapképzésben jeleskedő győri Grácia Művészeti Intézet gondoz. Az első évtől kezdve folyamatosan fejlesztjük a tehetséges gyermekeinket. Több pályázaton és versenyen is sikeresen vettünk részt. Ezek eredményeit a Grácia Art Don Bosco Facebook oldalán követhetik.

  Tovább a Grácia Művészeti Iskola oldalára vagy részletesebben olvasna az iskolában működő művészeti képzésről. Letölthető Grácia szórólap és beiratkozási lap.

 • Zeneiskola

  A zeneoktatást a Prima Primissima díjas Weiner Leó Zeneiskola tanárai biztosítják. Iskolánkban énekesiskola, zongora hegedő, cselló, furulya szakok működnek.

  Tovább a Weiner Leó Zeneiskola oldalára.

 • Oratórium

  A szalézi animátorok általában minden második péntekenként tartanak oratóriumot.

  Tovább az animátorok bemutatkozására.