DBlogo DB1 DB2

A tanévkezdéssel kapcsolatos fontos információk

Kedves Szülők!
A tanévkezdéssel kapcsolatban néhány fontos információra hívjuk fel figyelmüket.
Ügyeleti napok: 2019. július 10., augusztus 7., mindkét napon 9-13 óráig.
2019/20. tanév szeptember hónapra ebédbefizetés 2019. augusztus 26-án, hétfőn 7 – 18 óráig lesz.
A tankönyveket a tanulók az első tanítási napon, 2019. szeptember 2-án kapják meg.
Az ünnepélyes tanévnyitó (Veni Sancte) 2019. szeptember 2-án, hétfőn 8 órakor lesz a Szent Mihály plébániatemplomban. Megjelenés ünneplőben fehér ing/blúz, sötét nadrág/szoknya (NEM farmer!), ünnepi cipő (NEM sportcipő!), az öltözethez illő zokni.
Gyülekező ½ 8-tól az osztálytermekben.
Az első tanítási nap: 2019. szeptember 2. Ezen a napon a Veni Sanctét követően három órát tartunk. Ebédet és napközit biztosítunk. Amennyiben haza szeretné vinni gyermekét, 12.30-tól megteheti.
Az Egyházmegyei Veni Sancte szept. 2-án, hétfőn 17 órakor lesz a Bazilikában. Erre minden pedagógust és minden 8. osztályos tanulót vár a Bíboros Úr. Természetesen bárki jöhet.
A szülői értekezletek várhatóan szeptember 9-10-én lesznek.
A nyárra jó pihenést kívánunk!
Budapest, 2019. június 15.
Sédyné Esztergár Klára
igazgató

Heti 1 testnevelés óra alól felmentés letölthető (2019/20. tanévben 5. osztályos tanulónak).
Heti 2 testnevelés óra alól felmentés letölthető (2019/20. tanévben 6-7-8. osztályos tanulónak).

Kedves Szülők! A 2019/20-es tanévre beszerzendő füzetek listáját innen tölthetik le: Füzetlista

A 7.b osztály tábora

A 7.B osztály kis csapata a Tisza-tó mentén kerékpárral fedezte fel a környék látnivalóit. Kiskörén a vízlépcsőt néztük meg, Poroszlón pedig a vízi sétányon a nádasban sétáltunk. A sarudi Minizooban rengeteg féle kisállatot etettünk, simogattunk. A programban szerepelt még a Nemzeti Park látogatóközpontjának megtekintése, ahol kishajós kirándulással egybekötve a tó élővilágával ismerkedhettünk meg. Sem defekt, sem eső nem zavarta utunkat. A hőség ellen gyakori strandolással védekeztünk. Esténként a tábortűz mellett előadásokkal szórakoztattuk egymást, feltekintve pedig a csillagos ég szépségeiben gyönyörködtünk
Virághalmyné Mónika néni

Kerület legjobb diákjai

A kerület iskoláinak legjobb diákjait jutalmazta meg és látta vendégül a polgármester úr. Iskolánkat Komlós Cintia 8.a osztályos diák képviselte, kitűnő bizonyítványával és közösségi munkájával érte el. Szívből gratulálunk!
Pártos Zoltán

Ballagás

A tanév utolsó napja hagyományainknak megfelelően végzős osztályaink ballagása. A nyolcadikosok utoljára járják be a szépen feldíszített iskolát, elbúcsúznak tanáraiktól és diáktársaiktól. Az ezt követő szentmisén hálát adnak mindazért, amit tudásban és lelkiségben kaptak itt az elmúlt nyolc év során. A családi ünnepet a kötetlenebb hangulatú délutáni-esti bankett zárja. Ez a rendezvény nemcsak arra teremt alkalmat, hogy a ballagók ünnepi műsorukkal szüleiknek is köszönetet mondjanak, hanem lehetőség a fiatalabb diákság búcsúműsorára is.
Virághalmy Balázsné, Mónika néni

Aranyötös

Azok a diákok, akik a tanév során legalább 100 ötöst gyűjtöttek, a Diákközösség napján kapták meg az Aranyötös kitűzőt és egy szelet Balaton szeletet. Idén több mint 120 diák kapott ilyen elismerést.

Sportos legek

A sportban kiemelkedő eredményeket elért tanulók jutalom vitorlázáson vehettek rész a Kopaszi gáton. A nagy melegben egy 'diák-koktélt' is kaptak a résztvevők. Köszönjük Náray Richárdnak a felajánlást, Barlay Kristófnak a szervezést.
Aradi László

Legek kirándulása

Ebben a rekkenő hőségben remek ötlet volt idén is a Római strandfürdő. Díjazottjaink, versenyeken kiválóan szereplő diákjaink ezúttal is élvezték a program minden percét! :) Megérdemelték
szöveg és fotó Goda Richárd

Tanulmányi kirándulásk

Határtalanul!

Felvidéki kirándulásunk június 5-én kezdődött el. A szállás felé vezető úton megálltunk Lévánál, ahol csodálatos kilátás fogadott bennünket a vár tetején. A második program Besztercebányán volt, ahol sok érdekes dolgot tudhattunk meg. Majd elérkeztünk Selmecbányára, az aznapi szállásunkra, miután a selmecbányai skanzent és a bányát is megcsodáltuk. A bányában voltak csínytevések, például az egyik „bányamanó” pár másodpercre lekapcsolta az áramot egy hosszabb szakaszon. Délután sokat esett az eső.
A második napon felmásztunk a Kálvária-dombra. Szerencsére pár éve újították fel, ezért teljes pompájában láthattuk a kápolnát. Gyönyörű panoráma tárult elénk. Majd ellátogattunk Leányvárra, ahol ismét sok érdekes információt tudhattunk meg. Ennek végeztével mentünk el a rimaszombati református iskolába. Haszon Ákos barátom szavalt nekik, kaptak pár BoScolapot és naptárt is. Teljesen más volt az az iskola, mint a budapestiek. Érdekes például, hogy az ottani diákok három nyelven tanulnak, angolul, németül és szlovákul. Egy kis séta után elmentünk a rimaszombati Tompa Mihály-szoborhoz, ahol megemlékezést tartottunk. Eközben egy magyar hölgy beállt közénk, és boldogan nézte végig a szavalást, majd a koszorúzást.
Késő délután érkeztünk meg a füleki várhoz, ahol meghallgattuk az idegenvezető történeteit. A vár belső udvarát szabadfoglalkozás keretében néztük meg. Eredeti állapotában nagyon szép lehetett, és a felújított tornyot is lenyűgözőnek találtuk.
Aznapi szállásunk Várhosszúréten volt. Az este játékosan telt: kihívtuk a helyi fiatalokat focizni (az eredmény másodlagos). Az utolsó napon elmentünk a betléri Andrássy-kastélyba. A szépen karban tartott épületet idegenvezetéssel csodálhattuk meg. Utána elérkeztünk személyes kedvencemhez, a dobsinai-jégbarlanghoz. Sok alakzat kivehető itt, például a medúza. A barlangban a hőmérséklet -1 és 0 fok között ingadozott. Sok osztálytársam rövidnadrágban lépett be, de szerencsére elkerülte őket a megfázás.
Az utolsó látványosságként a krasznahorkai várhoz mentünk. Sajnos csak kívülről tudtuk megnézni, mert 2012-ben kigyulladt a rossz karbantartás miatt, ellenben közösen elénekeltük Krasznahorka büszke várát.
A Budapestre vezető út gyorsan eltelt, és számos élménnyel lettünk gazdagabbak. A felvidéki pályázat egy hasznos kezdeményezés, jó szívvel ajánlom az elkövetkezendő évek hetedikeseinek is.
Kátai-Pál Sebestyén Máté (7.b)

Nemzeti Összetartozás Napja

Vidámság napja: köszönet

Minden kedves Szülőnek köszönjük a Vidámság napján nyújtott segítséget, a süteményeket, a jelenlétet, a sok mosolyt és örömet a Savio Alapítvány és az iskolavezetés nevében!

Vidámság napja: programok

Mindenki tudja milyen szerencsénk volt az időjárással az idei Vidámság Napján. Don Bosco elintézte. Sok program várta a kicsiket és nagyokat június 1-én az iskolában. Felavattuk a kerti sakk készletet és a Tecqball asztalt, amit a Cső-Montage Futsal Klub adományozott a gyerekeknek. Animátorok és tanárok együtt biztosították a változatos állomásokat. Ildikó néni zsíroskenyeréből és a szülők süteményeiből sem volt hiány. A Don Bosco Kupát a 8.b osztály nyerte, a tanár-diák mérkőzésen pedig történelmi 8-8-as döntetlen született. A nap zárásaként Derossi szalézi atya mutatta be a tábori szentmisét.
Aradi László

A Művészeti iskola hírei

A Don Bosco Grácia Tánctagozata 2019.06-02-án sikeres művészeti záróvizsgát tett. Többen jutalomban és kitüntetésben is részesültek. Legkiemelkedőbb eredmény: Kis Virág Show szólóban Világbajnoki II. helyezett lett. Valamint sok szép eredmény született az aznapi művészeti iskolák versenyén. A legtöbb koreográfia arany minősítést szerzett.
Szöveg és fotó: Vér Hajnalka

DÉLUTÁN

 • Futsal-focisuli

  Márkus Ákos testnevelőnk - válogatott futsal edzőnk - vezetésével a hét minden napján korosztályos bontásban foglalkozásokat tart tanítványainknak. Az edzéseken mindenki elsajátítja a labdarúgás alapjait. Várunk minden érdeklődő fiút és lányt is, aki komolyabban foglalkozna ezzel a sportággal, vagy csak szabadidős sportolóként szeretne focizni.

 • Akrobatikus Rock and Roll

  A foglalkozásokat a Grácia Művészeti Intézet oktatója, Vér Hajnalka tartja, heti két alkalommal, hétfőn és szerdán.

 • Néptánc

  Néptáncot elsőtól ötödik évfolyamig tanulnak gyermekeink. Tudásukat bemutatják például a Szent Mihály napokon, a Jótékonysági esten és a Vidámság napján. Ünnepeinket is sokszor színesítik előadásukkal. Iskolánk néptánctanára Gubik József 2000 óta vezeti az Újbudai Babszem Táncegyüttest.

  Tovább az Újbudai Babszem Táncegyüttes oldalára.

 • Művészeti Iskola

  Iskolánk helyet ad a tánc és képzőművészeti tagozatának, melyet a művészeti alapképzésben jeleskedő győri Grácia Művészeti Intézet gondoz. Az első évtől kezdve folyamatosan fejlesztjük a tehetséges gyermekeinket. Több pályázaton és versenyen is sikeresen vettünk részt. Ezek eredményeit a Grácia Art Don Bosco Facebook oldalán követhetik.

  Tovább a Grácia Művészeti Iskola oldalára vagy részletesebben olvasna az iskolában működő művészeti képzésről. Letölthető Grácia szórólap és beiratkozási lap.

 • Zeneiskola

  A zeneoktatást a Prima Primissima díjas Weiner Leó Zeneiskola tanárai biztosítják. Iskolánkban énekesiskola, zongora hegedő, cselló, furulya szakok működnek.

  Tovább a Weiner Leó Zeneiskola oldalára.

 • Oratórium

  A szalézi animátorok általában minden második péntekenként tartanak oratóriumot.

  Tovább az animátorok bemutatkozására.