Savio- és szakmai díjak

A Savio Szent Domonkos misén szoktunk elismerni a diákok és felnőttek munkáját különböző díjakkal. A képen a boldog díjazottak. Név szerint:
DON BOSCO-díj: ZIMÁNYINÉ SOVÁNY TÍMEA
RUA MIHÁLY-DÍJ: DESSEWFFY MÁRIA
SAVIO SZENT DOMONKOS-díj: FARKAS BLANKA, MOLNÁR-EDŐCS EMMA és NÁDOR ZSIGMOND
GARELLI BERTALAN-díj VARGA VINCE
II. JÁNOS PÁL PÁPA-díj GERTHEIS SÁRA
ÖVEGES JÓZSEF-díj TÓTH-OBORNI DOROTTYA
SÍK SÁNDOR-díj GÁSPÁR EMESE
SINKOVITS IMRE-díj FENYÁK RÉKA
GÁRDONYI GÉZA-díj SIPOS FRUZSINA
Báró WESSELÉNYI MIKLÓS-díj DÉVAI ZSÓFIA
Kép Goda Richárd, szöveg: Aradi László

Mindszenty zarándoklat

A korai kelés és vonatozás, majd rövid ima után frissen indult lelkes kis csapatunk a szobi vasútállomásról Esztergom felé, hogy részt vegyen a Bazilikában a Mindszenty bíboros boldoggá avatásáért bemutatott szentmisén. A gondviselés minden formában támogatta utunkat: gyönyörű tavaszi napsütésben, csodálatos természeti környezetben, technikai problémák nélkül érkeztünk meg úticélunkhoz. A szentmise felemelő élményt nyújtott, jó volt látni sok zarándoktársunkat és érezni a közös imádkozás erejét. A visszaúthoz az imán túl az alapítvány jóvoltából egy finom pizza is erőt adott, így hasonló körülmények között, vidáman érkeztünk Szobra, és szálltunk vonatra. Fáradtan, de a nap élményeivel bőségesen gazdagodva érkeztünk haza, mindannyian ugyanarra gondolva: jövőre is nekivágunk!
Kép és szöveg: Virághalmy Mónika

Bábszínház

Április végén bábszínház érkezett Óvodánkba. A gyerekek A kisgömböc című mese eddig kevésbé ismert változatát hallhatták. A kisgömböc a gazdaembert és lányát eszi meg, akiket a szegény szolgalegény szabadít ki. A meseelőadás közös énekléssel és tánccal ért véget.
Fotó és szöveg: Géczy Boglárka

Április az oviban

1. Szentmise a Szent Lipót templomban
Nevelési évünk utolsó szentmiséjén vettünk részt az óvodás gyermekekkel és családjaikkal. Köszönjük Gáspár atya áldozatos lelki vezetését.
2. Föld napja óvodánkban
Évről-évre megünnepeljük a Föld napját. Kísérletekkel, virágok ültetésével, PPT bemutató anyag megtekintésével formáltuk a gyermekek környezettudatos magatartását.
3-4. Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria
Az iskolába készülő gyermekek egy különleges interaktív múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt. A foglalkozás témája a geometriai formák megismerése, felfedezése volt. A gyerekek saját kreatív ötleteik megvalósításával képet alkottak. Színes, fejlesztő hatású, tartalmas és vidám élményeket szereztünk.
Szöveg: Sikora Anita Fotók: Bágyi Eszter

BOSCO-KUPA

A héten a focié volt a főszerep, természetesen a műfüves pályán és környékén. Nagyszerű mérkőzések, szép gólok, gyönyörű védések, lelkes diákok, szuper hangulat hétfőtől péntekig. A szurkolótáborok is kitettek magukért. Megszülettek az alsós évfolyamgyőztesek, akik május első felében még gyűrik majd egymást. A Vidámság napján pedig összecsap a két felsős győztes a Bosco-kupáért. Hálás köszönet Márkus Ákosnak, aki a meccseket vezette.
Kép és szöveg: Makrai Ákos

Diákolimpia - foci

A héten rendezték a IV. korcsoportban (7-8. évfolyam) a kerületi focibajnokság helyosztóit. Boscós csapatunk csoportelsőként érkezett ide, és érezni lehetett, hogy nagy dologra készülnek. Az elődöntőben 5-1-re verték a Grosicsot, így jöhetett a döntő a Domokos Péter Pál iskola ellen. Férfias küzdelem, nagy csata és a rendes játékidőben 2-2. A büntetők következtek. Mi mindhármat belőttük, az ellenfél egyik 7-esét viszont hárította hálóőrünk. ARANYÉREM!!! Az eredményhirdetéskor az is kiderült, hogy a legjobb kapus címet Kis Attila (8.b), a gólkirályi titulust Nádor Zsigmond (8.a) kapta. Hatalmas volt a boldogság, önfeledt az ünneplés, ahogy a pályán, úgy itt is, CSAPATKÉNT. Büszkék vagyunk a bajnokainkra, szép volt, fiúk!
Kép és szöveg: Makrai Ákos

Ping-pong

Az ötödikesek és hatodikosok egyik legnépszerűbb szüneti programja a ping-pong forgó. Aki volt iskolás, gondolom hasonló emlékekkel bír.
Kép és szöveg: Aradi László

Zöldségnap

A gyümölcsprogram keretében minden évben két alkalommal zöldséget kínálunk a diákoknak. A saláta, répa, paprika és paradicsom nyersen, só nélkül is elfogyott. A képen látható zöldségevők a 7.a-ból verbuválódtak.
Kép és szöveg: Aradi László

Gyorslinkek

ajánljuk


Bízd rá magad


Nagytétényi KAT+ esték

DÉLUTÁN

 • Futsal-focisuli

  Márkus Ákos - válogatott futsal edző - szervezésében a Futsal Akadémiával szerződésben a hét minden napján korosztályos bontásban foglalkozásokat tart tanítványainknak. Az edzéseken mindenki elsajátítja a labdarúgás alapjait. Várunk minden érdeklődő fiút és lányt is, aki komolyabban foglalkozna ezzel a sportággal, vagy csak szabadidős sportolóként szeretne focizni.

 • Akrobatikus Rock and Roll

  A foglalkozásokat a Grácia Művészeti Intézet oktatója, Vér Hajnalka tartja, heti két alkalommal, hétfőn és szerdán.

 • Néptánc

  Néptáncot elsőtól negyedik évfolyamig tanulnak gyermekeink. Tudásukat bemutatják például a Szent Mihály napokon, a Jótékonysági esten és a Vidámság napján. Ünnepeinket is sokszor színesítik előadásukkal. Iskolánk néptánctanára Gubik József 2000 óta vezeti az Újbudai Babszem Táncegyüttest.

  Tovább az Újbudai Babszem Táncegyüttes oldalára.

 • Művészeti Iskola

  Iskolánk helyet ad a tánc és képzőművészeti tagozatának, melyet a művészeti alapképzésben jeleskedő győri Grácia Művészeti Intézet gondoz. Az első évtől kezdve folyamatosan fejlesztjük a tehetséges gyermekeinket. Több pályázaton és versenyen is sikeresen vettünk részt. Ezek eredményeit a Grácia Art Don Bosco Facebook oldalán követhetik.

  Tovább a Grácia Művészeti Iskola oldalára vagy részletesebben olvasna az iskolában működő művészeti képzésről. Letölthető Grácia szórólap és beiratkozási lap.

 • Zeneiskola

  A zeneoktatást a Prima Primissima díjas Weiner Leó Zeneiskola tanárai biztosítják. Iskolánkban énekesiskola, zongora hegedő, cselló, furulya szakok működnek.

  Tovább a Weiner Leó Zeneiskola oldalára.

 • ALFA Animátorok

  A szalézi animátorok csillagtábort szerveznek augusztusban, rendezvényeinkere szívesen jönnek, például a Vidámság napján ők szokták az állomásokon a játékokat levezetni.

  Tovább az animátorok bemutatkozására.