Zeneiskola beiratkozás

Határtalanul!

Az idei, a határon túli magyarokkal kapcsolatot tartó projekt ismét jól sikerült. Egyszerre valósult meg benne a hazaszeretetre nevelés és a felvidéki magyar műemlékeink, emlékhelyeink felkeresése, megcsodálása. A fantasztikus füleki várral kezdtünk, majd Losonc, Alsósztregova és Szklabonya következett. Másnap délelőtt egy helyi gyümölcstermesztő/borász felkeresése után a rimaszombati Református Iskolaközpontban ismerkedtünk a helyi diákokkal és tanárokkal, illetve a templomot is megtekintettük. Tompa Mihály és Petőfi Sándor szobrainál rövid megemlékezés, majd indultunk is tovább Betlérre, a híres Andrássy kastélyba. Elképesztő élmény volt, ahogy szembesültünk a kastély, csodával határos módon, érintetlenül megmaradt, gazdag és gyönyörű enteriőrjével. Már ezért megérte volna az egész út! Rozsnyón kicsit kifújtuk magunkat, és irány a Kokova Líniai panziónk, ahol este még egy szolid buli is belefért. A zárónapon Krasznahorka érintésével Kassára utaztunk. A magyar gótika legpatinásabb épületével, a dómmal kezdtük a programot. Az altemplomban megkoszorúztuk II. Rákóczi Ferenc sírját, és imádkoztunk. Befejezésül a Rodostó házat és múzeumot néztük meg. Végig szép időnk volt, az ellátásunk is tökéletesre sikeredett, Deo Gratias!
Kép és szöveg: Goda Richárd

Pedagógus lelki nap

Március 27-én lelki napot szerveztünk a tanári közösségnek Kelemen Imre atya vezetésével. A lelki napon előadást tartott Imre atya, majd kiscsoportos beszélgetés folyt. Az ebéd után szentségimádás, gyónási lehetőség és mise zárta a napot. Áldott húsvétot kívánunk mindenkinek!
Szöveg: Aradi László, Kép: Hufnágl Katalin

A Víz világnapja

Óvodánkban a Víz Világnapjához közeledve sokat beszélgettünk a gyerekekkel a víz fontosságáról, természetben és az emberek életében betöltött szerepéről, megismertettük velük hazánkban található folyókat, tavakat is. A Víz Világnapja keretében mindannyian kékszínű ruhát öltöttünk, az óvoda egyik csoportjának gyermekei pedig Zelk Zoltán: Párácska című meséjét játszották el a többi csoportnak.
Kép és szöveg: Géczy Boglárka

Diák lelki nap

A lelki napunk misével indult, majd osztályonként keresztutat jártunk Budapesten és környékén. Ragyogó napsütésben sikerült töltekezni. Hála Istennek!
Kép és szöveg: Goda Richárd

Szent József ünnep az oviban

Szent József ünnepének reggelét közös játékkal töltötték, majd a gyermekek versekkel köszöntötték az édesapákat és nagypapákat. Szent József nevét imába foglaltuk.
Kép és szöveg: Géczy Boglárka

Megemlékezés az iskolában

Magas színvonalú, lényegre törő és látványos színdarabot láthattunk a negyedik évfolyam előadásában. Méltóan tudtuk felidézni, megünnepelni a 48-as eseményeket. A felkészítést, rendezést a negyedikes osztályfőnököknek köszönhetjük!
Kép és szöveg: Goda Richárd

Megemlékezés az óvodában

Nemzeti ünnepünk napján, március 15-én közös tánccal, versekkel emlékeztünk meg. Hazánkat rövid imába foglaltuk!
Kép és szöveg: Géczy Boglárka

Nyílt nap az oviban

Óvodánkban két nyílt napot tartottunk a családok számára. A második alkalommal jelenlegi óvodásaink szülei nyerhettek betekintést az óvodai mindennapokba. Délelőtt közös szentmisén is részt vettünk a Szent Lipót templomban.
Kép és szöveg: Géczy Boglárka

Régen még minden más volt

Az iskola épülete 1930 körül. A Szent Mihály templom még meg sem épült, így az iskola épületében voltak a vasárnapi misék.

Gyorslinkek

ajánljuk


Bízd rá magad


Nagytétényi KAT+ esték

DÉLUTÁN

 • Futsal-focisuli

  Márkus Ákos - válogatott futsal edző - szervezésében a Futsal Akadémiával szerződésben a hét minden napján korosztályos bontásban foglalkozásokat tart tanítványainknak. Az edzéseken mindenki elsajátítja a labdarúgás alapjait. Várunk minden érdeklődő fiút és lányt is, aki komolyabban foglalkozna ezzel a sportággal, vagy csak szabadidős sportolóként szeretne focizni.

 • Akrobatikus Rock and Roll

  A foglalkozásokat a Grácia Művészeti Intézet oktatója, Vér Hajnalka tartja, heti két alkalommal, hétfőn és szerdán.

 • Néptánc

  Néptáncot elsőtól negyedik évfolyamig tanulnak gyermekeink. Tudásukat bemutatják például a Szent Mihály napokon, a Jótékonysági esten és a Vidámság napján. Ünnepeinket is sokszor színesítik előadásukkal. Iskolánk néptánctanára Gubik József 2000 óta vezeti az Újbudai Babszem Táncegyüttest.

  Tovább az Újbudai Babszem Táncegyüttes oldalára.

 • Művészeti Iskola

  Iskolánk helyet ad a tánc és képzőművészeti tagozatának, melyet a művészeti alapképzésben jeleskedő győri Grácia Művészeti Intézet gondoz. Az első évtől kezdve folyamatosan fejlesztjük a tehetséges gyermekeinket. Több pályázaton és versenyen is sikeresen vettünk részt. Ezek eredményeit a Grácia Art Don Bosco Facebook oldalán követhetik.

  Tovább a Grácia Művészeti Iskola oldalára vagy részletesebben olvasna az iskolában működő művészeti képzésről. Letölthető Grácia szórólap és beiratkozási lap.

 • Zeneiskola

  A zeneoktatást a Prima Primissima díjas Weiner Leó Zeneiskola tanárai biztosítják. Iskolánkban énekesiskola, zongora hegedő, cselló, furulya szakok működnek.

  Tovább a Weiner Leó Zeneiskola oldalára.

 • ALFA Animátorok

  A szalézi animátorok csillagtábort szerveznek augusztusban, rendezvényeinkere szívesen jönnek, például a Vidámság napján ők szokták az állomásokon a játékokat levezetni.

  Tovább az animátorok bemutatkozására.