Kedves Szülők!

Június

Te Deum

Az egyházmegyei Te Deumon két rangos díjat is átvehettek iskolánból. Kriesch Tamásné Erzsi néni a Szent Gellért-díj Arany fokozatát kapta, mely hála anna az 50 tanévért, a rengeteg segítségért és szeretetért, amit a DOn Boscoba járó gyerekek és a tanári kar is megtapasztalt. A másik díjazott Sédyné Esztergár Klára, az iskola igazgatója, akit a Knauz Nándor-díjjal jutalmaztak az iskolában és az iskoláért folytatott magas színvonalú sokrétű tevékenységéért, a fenntartó munkáját is segítő szakértői megbizatásaiért. Gratulálunk mindét díjazottunknak!
Szöveg: Aradi lászló, fotó Goda Richárd

Savio díjasaink

Tavaly elmaradt a szakmai és a Savio-díjak kiosztása. A szakmai díjasok az elmúlt tanévben végzett vagy a mostani ballagó diákok közül kerültek ki. A négy Savio-díjjas diák: Márkus Fanni, Szente Szonja, Szilágyi Lenke és Papp-Kálmán Blanka. A tanári kar díjazottjai: Virághalmy Balázsné, Mónika néni és Farkasné Di Giovanni Judit. Szívből gratulálunk nekik!
Szöveg Aradi László, fotó: Goda Richárd

Nosztalgia foci

Június 14-én, hétfőn délután a műfüves pályán több generáció örömfocija csalt mosolyt az arcokra. Elmúlt években elballagott fiatalemberek jöttek vissza rúgni a bőrt és kicselezni volt tanáraikat, akik persze nem hagyták magukat. Viccelődésben, "beszólásokban" nem volt hiány, melyek persze nem lépték túl az udvariasság kereteit. A játék végére még alsós fiúk is beálltak, így lett végképp "kortalan" ez a jó hangulatú sportprogram. Folyt. köv. szeptemberben...
Szöveg, fotó és foci: Makrai Ákos, Goda Richárd

A Nemzeti Összetartázás Napja

Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján iskolánk felső tagozata az udvaron (+ a negyedikesek az udvarra nyíló termeikben) méltó megemlékezésben részesült, melyet Wappler Ádám egykori diákunk (később pár évet tanított is nálunk) szervezett néhány társával (köztük szintén régi boscósokkal). Az énekek, versek, szövegek a szívünkhöz szóltak. Mindenki átérezte, mennyire fontos a magyarságunk, az összetartozásunk. "Testvéred minden magyar" hallhattuk Wass Albert Intelméből, és vihettük haza magunkkal útravalóul. Hálás köszönet azon hetedikes és nyolcadikos diákjainknak is, akik szavalataikkal emelték a megemlékezés fényét. Jó volt újra együtt lenni...
Fotó: Goda Richárd, szöveg: Makrai Ákos

Tanulmányi séta

Május 26-án a 2.b osztály Tanulmányi sétára indult a Gellérthegyre, ahol a következő fontos dolgokat tanulmányoztuk: a csúszdák számát a Csúszdás játszótéren, a Citadella lezárásának várható hosszát, a Parlamentre és a Dunára való kilátást, a Vuk mese szereplőinek szobrát a Vukos játszótéren, és végül, de nem utolsó sorban, a fagyi minőségét a Füge fagyizóban.
Fotó és szöveg: Bidló Zsuzsa

Kirándulás

A 4.a osztály a Kék-tóhoz sétált el. A tó melletti Kis hableány játszótéren ipi-apacstól volt hangos a liget széle.
Fotó és szöveg: Debreiné Tóth Annamária

Végre szabadabban!

Már nagyon untuk a bezártságot, a maszkot, a rossz időt. Végre, május 26-án szerdán ragyogott a nap! Egy kis tanulás után kimozdulhattunk a közeli Rátz László utcai „Egeres” játszótérre. Gyalog mentünk, s élveztük az izgalmas mászókákat, kipróbálhattuk az ügyességi feladatokat. A fiúk jó meccset játszottak egy nyolcadikos csapattal. Még az uzsonna is jobban esett a szabadban!
Fotó és szöveg: Simor Ágnes

Május

Apple Crumble

Minden évben az ötödikes angolosok megsütik a könyvben található almás süteményt. Pénteken két tepsi süteményt készítettünk közösen, melyet a szünetben fogyasztottak el. A képen a jövő háziasszonyai láthatók a hámozás és a tésztagyúrás közben.
kép: Tátrai Zsigmond, szöveg: Aradi László

Április

Birtokba vesszük az iskolakertet

Végre kitavaszodott és a diákok elkezdhették a munkát az iskolakertben. A képen a 2.b osztály készül a palánták elültetésére. A kert megvalósításában a a Savio Alapítvány nyújtott segítséget. Ezt a kültéri tantermet a felsős oszályok is használhatják különböző órákon.
szöveg: Aradi László, fénykép Nagyné Domonkos Judit

Március

Február

Január

December

November

Október

Szeptember

Június-Augusztus

Korábbi képek

DÉLUTÁN

 • Futsal-focisuli

  Márkus Ákos testnevelőnk - válogatott futsal edzőnk - vezetésével a hét minden napján korosztályos bontásban foglalkozásokat tart tanítványainknak. Az edzéseken mindenki elsajátítja a labdarúgás alapjait. Várunk minden érdeklődő fiút és lányt is, aki komolyabban foglalkozna ezzel a sportággal, vagy csak szabadidős sportolóként szeretne focizni.

 • Akrobatikus Rock and Roll

  A foglalkozásokat a Grácia Művészeti Intézet oktatója, Vér Hajnalka tartja, heti két alkalommal, hétfőn és szerdán.

 • Néptánc

  Néptáncot elsőtól negyedik évfolyamig tanulnak gyermekeink. Tudásukat bemutatják például a Szent Mihály napokon, a Jótékonysági esten és a Vidámság napján. Ünnepeinket is sokszor színesítik előadásukkal. Iskolánk néptánctanára Gubik József 2000 óta vezeti az Újbudai Babszem Táncegyüttest.

  Tovább az Újbudai Babszem Táncegyüttes oldalára.

 • Művészeti Iskola

  Iskolánk helyet ad a tánc és képzőművészeti tagozatának, melyet a művészeti alapképzésben jeleskedő győri Grácia Művészeti Intézet gondoz. Az első évtől kezdve folyamatosan fejlesztjük a tehetséges gyermekeinket. Több pályázaton és versenyen is sikeresen vettünk részt. Ezek eredményeit a Grácia Art Don Bosco Facebook oldalán követhetik.

  Tovább a Grácia Művészeti Iskola oldalára vagy részletesebben olvasna az iskolában működő művészeti képzésről. Letölthető Grácia szórólap és beiratkozási lap.

 • Zeneiskola

  A zeneoktatást a Prima Primissima díjas Weiner Leó Zeneiskola tanárai biztosítják. Iskolánkban énekesiskola, zongora hegedő, cselló, furulya szakok működnek.

  Tovább a Weiner Leó Zeneiskola oldalára.

 • Oratórium

  A szalézi animátorok általában minden második péntekenként tartanak oratóriumot.

  Tovább az animátorok bemutatkozására.